Ελλάδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Έρχεται επίδομα αναδοχής έως 1.200 ευρώ

Ένα νέο επίδομα αναδοχής προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Όπως είπε είναι ζήτημα εβδομάδων να θεσμοθετηθεί το νέο επίδομα που θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 1.200 ευρώ.

Η κυρία Μιχαηλίδου εξήγησε ότι αφορά στις οικογένειες «που θέλουν να βοηθήσουν στο μεγάλωμα ενός παιδιού έτσι ώστε το παιδί αυτό να μεγαλώσει με την αγάπη και την αγκαλιά μιας οικογένειας».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας δυστυχώς οι αιτήσεις για αναδοχές είναι πολύ λίγες.

«Ξεκινάμε καμπάνια αναδοχής, εξηγούμε τι είναι η αναδοχή και δίνουμε οριζόντια και ηλεκτρονικά ένα επίδομα, ένα βοήθημα στον κόσμο από 300 μέχρι 1.200 ευρώ, να μπορέσει να έχει ένα βοήθημα από το κράτος για να αναλάβει το παιδί αυτό» είπε στην ΕΡΤ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε, επίσης, στη μέριμνα για τις κακοποιημένες γυναίκες και στη συμβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε τον «Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Μεγάλη Πέμπτη.

Τόνισε ότι ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί πολύ και πρόσθεσε πως η Πολιτεία πρέπει να είναι παρούσα.

«Από τη μία μπορούμε και παρέχουμε όλη αυτή την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και φιλοξενία, από την άλλη, με πολύ πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις, αυτό που καταφέραμε ήταν το εξής: Δίνεται πλέον και επιτέλους ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διορθώσαμε από τον Δεκέμβριο μια μεγάλη αδικία, δίνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στις γυναίκες αυτές και καταφέραμε και τις εντάξαμε στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”, όπου μπορούν για δύο χρόνια να έχουν πληρωμένο από την Πολιτεία το ενοίκιό τους, τα λειτουργικά τους έξοδα (…) και για έναν χρόνο πληρωμένο φουλ τον μισθό τους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους έτσι ώστε να τις βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους και (…) να ενταχθούν στην κοινωνία» υπογράμμισε.

newsbomb.gr

 

Back to top button