Κόσμος

Πακέτο διακοπών στη Χαβάη με…μαθήματα αστρονομίας από τη NASA

Η Χαβάη με τα μαγευτικά βουνά και τις γραφικές παραλίες, τους καταρράκτες και τα καταπράσινα τοπία είναι γνωστή για τα φυσικά θαύματα της. Αλλά πλέον η ομορφιά εκτείνεται και στον νυχτερινό της ουρανό.

Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα επιλογής νέου πακέτου διακοπών, «Μείνε, Μάθε και Παίξε» που προσφέρεται στο Hyatt Regency Maui Resort and Spa.

Το πακέτο διακοπών που είναι διαθέσιμο από τώρα έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021, προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για την αστρονομία από τον πρεσβευτή της NASA, αστρονόμο Έντουαρντ Μαχόνεϊ. Υπάρχουν 88 αστερισμοί, εκ των οποίων οι 80 είναι ορατοί από την ταράτσα του ξενοδοχείου.

Τα βράδια ο Μαχόνεϊ μυεί τους επισκέπτες στα θαύματα του νυχτερινού ουρανού του Μάουι — δείχνοντάς τους τα πάντα, τη Μεγάλη Άρκτο, τον Νότιο Σταυρό, αστέρια, πλανήτες και νεφελώματα.

Γεννημένος στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ο Μαχόνεϊ υιοθετήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Το 1957, όταν ήταν επτά ετών, είδε τον Σπούτνικ Ι, τον πρώτο δορυφόρο, να αναβοσβήνει στον ουρανό και από τότε το δεντρόσπιτο των παιδικών του χρόνων έγινε το πρώτο του παρατηρητήριο. Με μεταπτυχιακά στην Επιστήμη και την Εκπαίδευση, ο Μαχόνεϊ είναι αστρονόμος που αγαπά να μοιράζεται τις γνώσεις του για το σύμπαν.

Η επιμόρφωση των τουριστών για τη σημασία του ουρανού στην κουλτούρα της Χαβάης είναι σημαντικό κομμάτι του έργου του.

Είναι επίσης Solar System Ambassador της NASA, επισκέπτεται σχολεία και ομάδες πολιτών για να τους ενημερώσει για τις συναρπαστικές επιστημονικές ανακαλύψεις του αμερικανικού οργανισμού εξερεύνησης του διαστήματος.

Το πακέτο διακοπών περιλαμβάνει και μαθήματα χορού hula, γιόγκα και εμπειρίες στην άγρια φύση, όπως το τάισμα πιγκουίνων.

ΑΠΕ

Back to top button