Καστοριά

Back to bar (του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου)

Μετά από έξι μήνες και κάτι λίγες ημέρες, οι πόρτες των καταστημάτων εστίασης από σήμερα και πάλι ανοιχτές για να υποδεχτούν το κοινό σε εξωτερικούς χώρους μόνο.
Τα καταστήματα εστίασης εδώ και δεκαπέντε ημέρες περίπου είναι σε πλήρη αναδιοργάνωση σε μια πρόβα «παίρνουμε τη ζωή μας πίσω».
Οι καταστηματάρχες μαζί με το προσωπικό τους καθάριζαν από άκρη σε άκρη, κάθε γωνία του καταστήματος, λάστιχα απλωμένα με νερό, τραπέζια και καρέκλες σε ανά διευθέτηση, προμηθευτές κατέβαζαν προμήθειες, προγράμματα εργασίας αναπροσαρμόζονται, δοκιμές στον εξοπλισμό, αντισηπτικά και μάσκες κούτες ολόκληρες, εφαρμογή μέτρων τήρησης υγειονομικών διατάξεων και πρωτοκόλλων, μέτρημα αποστάσεων τραπεζιών, ενημερωτικές αφίσες, self test προσωπικού, βεβαιώσεις μετακίνησης, προγραμματισμός αναστολών συμβάσεων εργασίας, περαστικοί σταματούν και εύχονται καλή επανέναρξη, σε ένα σκηνικό απόλυτης διέγερσης και πάλης με τον χρόνο να τα προλάβουν όλα.
Ένας πλήρης οργασμός προετοιμασίας και ελπίδας, από πρόσωπα όμως που εύκολα διακρίνεις δυο πράγματα: χαρά και μεγάλη αγωνία.
Διακρίνεις την χαρά του μικρού παιδιού αλλά και την αγωνία του υποψηφίου εξεταζόμενου σε εξετάσεις που καθορίζουν το μέλλον της ζωής του.
Καλή επιτυχία!

Back to top button