Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αποκλιμακώνεται η πορεία της πανδημίας στην Καστοριά (πίνακας)

Το enikos.gr καθημερινά, μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό παρουσιάζει την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με την ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ.
Ακολουθεί η ανάλυση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη και του Δρ. Σπύρου Καρακίτσιου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας:
Καθοδική είναι η πορεία της πανδημίας στη Φλώρινα με 2 κρούσματα και στην Πιερία με 1 κρούσμα. Στην Κοζάνη η πορεία της πανδημίας φαίνεται να αποκλιμακώνεται πλέον από το έντονα ανοδικό κύμα των προηγουμένων εβδομάδων όπως και στην Καστοριά, αλλά και στο Κιλκίς. Παρά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων η αποκλιμάκωση είναι αργή στη Χαλκιδική, αλλά πλέον πέρασε κάτω από το όριο και έχει αποχαρακτηριστεί από κόκκινη. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, από τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας περισσότερο ανησυχεί και πάλι η Καβάλα, στην οποία έχει διαμορφωθεί πολύ έντονα ανοδική τάση η οποία δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης τις τελευταίες 8 ημέρες. Η Πέλλα, στην οποία πλέον έχει επέλθει αποκλιμάκωση, οδεύει προς σταθεροποίηση.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Καστοριά:

Περισσότερα στο enikos.gr

 

 

Back to top button