Μεσολόγγι: Στον “συνωστισμό από την Κυριακή των Βαΐων και το Πάσχα” αποδίδουν την έκρηξη κρουσμάτων

“Δύσκολη” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την Κυριακή, μόνο το τελευταίο 24ωρο στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 82 νέα κρούσματα.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη – Γ. Μιχελάκη και κληθείς να σχολιάσει γιατί έχει σημειωθεί “έκρηξη” κρουσμάτων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, ο δήμαρχος Κώστας Λύρος έκανε λόγο για κούραση των πολιτών “όταν είσαι στον τελευταίο γύρο έπειτα από 1,5 χρόνο πανδημίας” και για “χαλάρωση των μέτρων από ορισμένους”.

“Η κατάσταση δεν ευχαριστεί κανέναν” είπε και υπογράμμισε την αναγκαιότητα “σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες Αρχές να δώσουμε λύση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι “σίγουρα οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες”. Είπε, πάντως πως αυτή τη στιγμή “τα rapid test που γίνονται είναι σε πτωτική πορεία”. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου τόνισε επίσης ότι υπάρχει “μεγάλο πρόβλημα, σοβαρό στη σχολική κοινότητα” και γι’ αυτό τον λόγο η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Προστασία.

Το 50% των τεστ που έγιναν στο νοσοκομείο είναι θετικό – Πού αποδίδουν την “έκρηξη” των κρουσμάτων 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τις τελευταίες τρεις ημέρες, το 50% των μοριακών τεστ που έγιναν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι θετικό. Ο αναπληρωτής διοικητής, έκανε λόγο για “τραγική κατάσταση” στο νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι και οι δύο κλινικές είναι 100% γεμάτες. Ο αναπληρωτής διοικητής ζήτησε να μπει η περιοχή σε σκληρό lockdown για μία εβδομάδα, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος και άλλοι αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε από την Κυριακή των Βαΐων, τη γιορτή του Πάσχα, την εστίαση και τους ιερούς ναούς, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Σημειώνεται ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα στο Μεσολόγγι, όμως αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

enikos.gr

shares