ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Αφιέρωμα στη “μαέστρο” του ΓΠΟ Καστοριάς Αντριάνα Μάρκου

Από μωρό αγαπούσε το ποδόσφαιρο και διακατεχόταν από καψούρα για την ”Στρογγυλή Θεά”, ενώ σαν κορίτσι δεν έπαιξε ποτέ με τις κούκλες! Οι γονείς της την θυμούνται να παίζει με μία μπάλα στα πόδια όλη την ημέρα. Αργότερα όταν πήγε στο σχολείο έπαιζε ποδόσφαιρο με τα αγόρια στον προαύλειο χώρο. Ωστόσο δεν εντάχθηκε ποτέ σε κάποια ακαδημία ποδοσφαίρου, διότι ασχολήθηκε με το άθλημα του Taekwondo. Όμως σε ηλικία μόλις 12 ετών πήρε το ”βάπτισμα” του ”πυρός” και εντάχθηκε στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς, στο ρόστερ της οποία ανήκει μέχρι και σήμερα.
Η 17χρονη ”Μαέστρος” του ΓΠΟ Καστοριάς, Αντριάνα Μάρκου, οργανώνει με σύνεση και μεθοδικότητα το σχολικό της πρόγραμμα,ώστε να δηλώνει βροντερό παρόν στις προπονήσεις και τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της γενέτειράς της. Η ίδια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δίνει τον καλύτερο της αγωνιστικό εαυτό,ώστε να βελτιώνεται κάθε μέρα και να διατηρεί την ποδοσφαιρική επαγρύπνηση κάθε ώρα και λεπτό.
Η Αντριάνα Μάρκου ένα δυναμικό και θετικό πρόσωπο σαν παρουσία,μία καλογυμνασμένη αθλήτρια,κρατά ψηλά στο ποδόσφαιρο τα ελληνικά χρώματα.Έλαβε κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής Κορασίδων τον Μάιο του 2018 στο Βόλο και στην προεπιλογή της Εθνικής Νεανίδων που έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη.Ένα νέο και φιλόδοξο κορίτσι με ήθος,χαμηλούς τόνους,η οποία με την υπέρμετρη αγάπη και αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας της,θέλει να δίνει τις απαντήσεις της μέσα στα γήπεδα.Συνεχίζει τον αδιάκοπο αγώνα της,ώστε να εκπληρώσει τους προσωπικούς στόχους εις το έπακρον.
Η Αντριάνα άνοιξε από μικρή ηλικία τα δικά της ”φτερά”,πιστεύοντας πως στη ζωή πρέπει να παίρνει κανείς ρίσκο,καθώς έτσι μόνο θα μάθει τη συνέχεια των ονείρων του.Ευγενική,καλόκαρδη και ήρεμη ψυχή μας παραθέτει την παρακάτω προσωπική της δήλωση με αφορμή το κάλεσμα μας προς το προσφιλές πρόσωπο της με αφορμή την προχθεσινή ημέρα των γενεθλίων της.Αναλυτικά η επιστολή που μας απέστειλε:
”Καταρχήν,κ.Ηλία θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνετε να με φιλοξενήσετε στην σελίδα σας,καθώς και να ευχηθώ Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη με υγεία σε όλο τον κόσμο.Ασφαλώς,διανύουμε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα οι στόχοι κάθε αθλητή να είναι δύσκολο,αλλά όχι ακατόρθωτο να επιτευχθούν.
Προσωπικοί μου στόχοι για την φετινή χρονιά είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου σε συνδυασμό με την καθημερινή μου βελτίωση,έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε επάξια σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα της Α’Εθνικής,παραμένοντας στην κατηγορία.Ξεπερνώντας την φετινή ιδιαίτερη χρονιά θα ήθελα να συνδυάσω τις σχολικές μου υποχρεώσεις με το ποδόσφαιρο,καταφέροντας την εισαγωγή μου σε μια αξιόλογη σχολή.Τέλος,με καθημερινή προσπάθεια μέσω της προπόνησης,θα ήθελα να φτάσω στο καλύτερο δυνατό σημείο εκπροσωπώντας την χώρα μου,δοκιμάζοντας νέες προκλήσεις.
Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς με ευχάριστες εμπειρίες μακριά από τραυματισμούς!!!”
ΥΓ:ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ.ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!!!
Σημείωση:Λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων το παραπάνω άρθρο-αφιέρωμα και οι φώτο δημοσιεύονται κατόπιν συναίνεσης της ανήλικης αθλήτριας και των γονέων-κηδεμόνων της.
Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης

 

Back to top button