Καστοριά

Γιάννενα: Γυναίκα έχασε 1.000 ευρώ από ένα mail

Νέα περιστατικά απάτης μέσω μηνυμάτων και mail αποκαλύπτονται συνεχώς με τους ανυποψίαστους πελάτες να χάνουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η απάτη εις βάρος μιας γυναίκας στα Γιάννενα η οποία έλαβε ένα mail το οποίο υποτίθεται ότι είχε αποστολέα την Εθνική Τράπεζα και αφορούσε την κάρτα της. Το mail έλεγε ότι η κάρτα της έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή και παρακάτω είχε την επιλογή της επικύρωσης την οποία πάτησε η γυναίκα.

Όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στο ipeirotika.gr, στη συνέχεια της εμφάνισε τα στοιχεία της κάρτας της και πάτησε πάλι επικύρωση. Τότε της ήρθε ένα μήνυμα ότι εγκρίθηκε η συναλλαγή της για 1.000 ευρώ και τα χρήματα αφαιρέθηκαν αυτόματα από τον λογαριασμό της. Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, έκλεισε τηλεφωνικά το e-banking και τις κάρτες της άλλα όπως μας είπε και πάλι προσπαθούσαν να μπουν από άλλες συσκευές και να εντοπίσουν το μυστικό κωδικό.

Η άτυχη γυναίκα έκανε αίτημα αμφισβήτησης της συναλλαγής στην Εθνική Τράπεζα και έχει ενημερώσει την Ασφάλεια Ιωαννίνων. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι αν λάβουν παρόμοια μηνύματα.

 ipeirotika.gr

Back to top button