Καστοριά

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Χαιρετίζουμε την απόφαση της υφυπουργού

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ.: 51614/Δ6/11-05-2021 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Ζέττας Μακρή, χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, Δρ Αναστάσιου Ξανθόπουλου, τα κάτωθι σχολεία:
10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και
9ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς.
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Υφυπουργού πεπεισμένοι ότι η λειτουργία —για πρώτη φορά στην περιοχή μας— πειραματικών σχολείων ως εργαστηρίων παιδαγωγικής πρακτικής και καινοτομίας και ως πόλων επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και διάχυσης καλών πρακτικών μπορεί μόνο να αναβαθμίσει ποιοτικά την παρεχόμενη δημόσια και δωρεάν παιδεία στην περιοχή μας.
Η λειτουργία των νέων πειραματικών σχολείων θα ξεκινήσει από το ερχόμενο σχολικό έτος 2021-2022. Η εγγραφή των μαθητών στα πειραματικά σχολεία πραγματοποιείται κατόπιν ειδικής κλήρωσης στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους σε αυτά ανεξαρτήτως της διεύθυνσης κατοικίας τους.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις των σχολείων που αναμένονται το προσεχές διάστημα.
Ευχόμαστε εκ των προτέρων πολλές και παραγωγικές θητείες στο εκπαιδευτικό προσωπικό των πειραματικών σχολείων μας και παροτρύνουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στο ομηρικό: «αίεν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».

 

 

 

 

 

 

Back to top button