ΑθλητικάΚαστοριά

Ταξίδι με το βλέμμα στο Τόκιο για τρία ελληνικά πληρώματα

Η μεγάλη ώρα για τα ελληνικά κουπιά έφτασε. Το πρωί της Τετάρτης αναχωρούν από την Αθήνα με προορισμό τη Λουκέρνη της Ελβετίας τα τρία ελληνικά πληρώματα που θα διεκδικήσουν την τελική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στη ρεγκάτα που θα διεξαχθεί από 15-17 Μαΐου.

Ο λόγος για την Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ , τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου (φωτό) στο διπλό σκιφ ελ βαρών καθώς και τους Γιάννη Καλανδαρίδη- Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ το βαρύ.

Ο μαγικός αριθμός και για τα τρία πληρώματα  μας είναι το 2 αφού τόσα είναι τα πληρώματα που παίρνουν πρόκριση από τα αγωνίσματα που μετέχουν οι Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες αφού βέβαια φτάσουν στους τελικούς της Δευτέρας.

Συνολικά 11 αθλήτριες παίρνουν μέρος στο σκιφ των γυναικών που θα διεκδικήσει την πρόκριση η Αννέτα Κυρίδου, στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών όπου αγωνίζονται οι Αναστασιάδου-Φίτσιου παίρνουν μέρος άλλα 15 πληρώματα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο κορίτσια είχαν πάρει την πρόκριση και στο Βαρέζε στην Ευρωπαϊκή προολυμπιακή ρεγκάτα αλλά με δεδομένο ότι η Ελλάδα δικαιούνταν ένα εισιτήριο από την συγκεκριμένη ρεγκάτα αυτό πήγε στον Στέφανο Ντούσκο που πήρε καλύτερη θέση από τις δυο κοπέλες. Τέλος στο διπλό βαρύ των ανδρών οι Καλανδαρίδης-Παπακωνσταντίνου θα βρουν απέναντί τους άλλα 17 πληρώματα σε ένα αγώνα ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψουμε με προκρίσεις . Όλα τα παιδιά είναι πανέτοιμα και πάνε να διεκδικήσουν τα πολύ σημαντικά εισιτήρια για το Τόκιο» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Φώτου που μαζί με τον Τζιάνι Ποστιλιόνε θα συνοδεύσουν τα ελληνικά πληρώματα στη Λουκέρνη.

Αρχηγός αποστολής εγκαινιάζοντας και τα νέα του καθήκοντα για πρώτη φορά ο νέος πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  Γιάννης Βράμπας ενώ στην αποστολή  μετέχουν επίσης ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης και η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα.

kopilasia.gr

 

Back to top button