Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Νέο βιβλίο: “Η κερασιά στην αυλή” το παραμύθι της Μυρτώς Πετροπούλου

«Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος», έγραψε ο Λουντέμης. Η ελπίδα ταξιδεύει στο παιδικό αυτό βιβλίο. Οι αναμνήσεις μιας κερασιάς μέσα στον χρόνο, στους μήνες και στις εποχές αλλά και μέσα από την αγάπη για τον άνθρωπό της. «Φύτεψε ένα δέντρο κι εσύ, μικρέ μου φίλε. Φρόντιζέ το να μεγαλώσει, δώσε του την αγάπη σου».
Μία ιστορία που αγαπήθηκε ήδη πολύ, μέσα από την αφήγησή της για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου του 2020, στα πλαίσια του προγράμματος του ANT1 #Μένουμε σπίτι.
Από τόσο δα μικρό σποράκι θυμάμαι ένα μεγάλο, ζεστό χέρι να με κρατάει με αγάπη και μια πολύ γλυκιά φωνή να μου μιλά. Να με βάζει τρυφερά στο χώμα και σκεπάζοντάς με να εύχεται να μεγαλώσω και να γίνω. Να γίνω… «τι να γίνω;» σκεφτόμουν τότε. Τώρα ξέρω… ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝΤΡΟ γεμάτο με πολλά και ζουμερά κεράσια. Και πώς να μην γίνω; Αφού κάθε λίγο και λιγάκι μου μιλούσε, μου τραγουδούσε και με χάιδευε σαν μικρό παιδί. Και κάθε μέρα όλο και περισσότερο έλαμπαν τα μεγάλα γκριζογάλανα μάτια του όλο αγάπη και γω μέρα με την μέρα ψήλωνα και φούντωνα. Έμαθαν οι ρίζες μου, τα κλωναράκια μου και το φύλλωμά μου εκτός από το νερό και τον ήλιο να χουν ανάγκη και την αγάπη του. Έτσι μεγάλωνα.
“Η κερασιά στην αυλή”
Συγγραφέας: Μυρτώ Πετροπούλου
Εκδόσεις: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

κ1

Γεννήθηκα στις 6 Απριλίου το 1984 στην Καστοριά, όπου και μεγάλωσα. Ακολούθησα το όνειρό μου να γίνω αρχαιολόγος και σπούδασα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, παίρνοντας ειδίκευση στην αρχαιολογία. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά, ενώ εργάστηκα ως αρχαιολόγος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ανασκαφική συντήρηση, τη μυθολογία και τον πολιτιστικό τουρισμό, συμμετέχοντας σε αρκετά προγράμματα του πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα διαμένω στο Κιλκίς, είμαι μητέρα ενός αγοριού, του Άγγελου και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή παραμυθιών, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε σελίδες για παιδικά παραμύθια. Διακρίθηκα για το παραμύθι μου «Η ιστορία της Μελισσάνθης» σε διαγωνισμό από το περιοδικό Κέφαλος και είμαι συγγραφέας του ανθολόγιου της ελληνικής μυθολογίας για παιδιά «Με τα φτερά του Πήγασου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

 

 

 

 

Back to top button