Κόσμος

Νεκροί δύο ορειβάτες στο Εβερεστ

Θρήνο στον κόσμο της ορειβασίας και της αναρρίχησης, προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο δύο ορειβατών στο Εβερεστ. Πρόκειται για τον 40χρονο Ελβετό, Αμπντούλ Ουαράϊχ, ο οποίος πέθανε από εξάντληση όντας σε υψόμετρο 8.848,86 μέτρων και τον 55χρονο Αμερικανό, Πουβουέϊ Λι, ο οποίος έφθασε στην κορυφή «Χίλαρι» και εξέπνευσε λίγο αργότερα στο καταφύγιο, προδωμένος από τις δυνάμεις του.

«Στείλαμε προς βοήθεια τους, επιπλέον δύο εξειδικευμένους οδηγούς, που μετέφεραν οξυγόνο και φαγητό, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να τους σώσουν», έγραψε σε ανάρτηση του στο Instagram, ο οδηγός της ομάδας «Seven Summit Treks», Μίνγκμα.

Οι σοροί των νεκρών βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν -προς το παρόν- την μεταφορά τους, τόνισε ο Τανεσβόρ Γουαραγκέν, επίσης μέλος της ίδιας ομάδας εξειδικευμένων οδηγών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ορειβατών και των αναρριχητών, οι οποίοι επιχειρούν να κατακτήσουν το Εβερεστ, με αποτέλεσμα, το υπουργείο Τουρισμού του Νεπάλ, να επιβάλει κανόνες για τον περιορισμό του αριθμού όσων επιδιώκουν να φτάσουν στην «κορυφή του κόσμου».

ΑΠΕ

Back to top button