Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Επαναλειτουργία των Μουσείων

Τα ελληνικά μουσεία, μετά την πολύμηνη αναστολή της λειτουργίας τους, λόγω  των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επαναλειτουργούν από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 με θερινό ωράριο λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό και το Αρχοντικό Τσιατσιαπά θα περιμένουν τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις αίθουσες τους και να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, από τις 08:30 έως τις 15:30, καθημερινά, εκτός Τρίτης, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τρίτη 18 Μαΐου, θα παραμείνουν ανοιχτά με είσοδο ελεύθερη.

Επιπλέον, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα ανοίξει για το κοινό και η Περιοδική Έκθεση Αρχαίων Ήχοι. Γιώργος Πολύζος̇ χειροποιώντας μουσικά όργανα, η οποία θα φιλοξενηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η έκθεση, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τον Γιώργο Πολύζο, των Εφορειών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και Άρτας, το Σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία» και το Δήμο Άργους Ορεστικού, στοχεύει, μέσω των μουσικών οργάνων που κατασκεύασε ο Γιώργος Πολύζος, στη γνωριμία με τα αρχαία μουσικά όργανα. από την επιλογή και επεξεργασία των φυσικών πόρων για την κατασκευή τους μέχρι την παραγωγή μουσικού ήχου και τη σύνδεσή του με πτυχές του ανθρώπινου βίου κατά την αρχαιότητα. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που προγραμματίζουμε, θα πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Back to top button