ΑθλητικάΚαστοριά

Πρεμιέρα αύριο στη Λουκέρνη για την Ευαγγελία Αναστασιάδου

Με ρεκόρ συμμετοχών και τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον ξεκινάει αύριο Σάββατο στη Λουκέρνη της Ελβετίας η τελική προολυμπιακή ρεγκάτα πρόκρισης που θα δώσει τα τελευταία εισιτήρια για το μεγάλο ραντεβού στο Τόκιο.

Συνολικά 400 αθλητές κι αθλήτριες από 49 χώρες όλου του πλανήτη θα δώσουν το παρών για το ταξίδι στο όνειρο που δεν κατάφεραν να πάρουν μέχρι τώρα στα 14 ολυμπιακά αγωνίσματα στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ανάμεσά τους και τα τρία ελληνικά πληρώματα που ταξίδεψαν στην Ελβετία πανέτοιμα για να πετύχουν το στόχο τους. Πιο αναλυτικά:

Η Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ των γυναικών έχει ως πρώτο στόχο να φτάσει στον τελικό κι εκεί να διεκδικήσει τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για το Τόκιο. Κύριες αντίπαλοί της η Λευκορωσίδα Τατσιάνα Κλίμοβιτς ,η Γερμανίδα Αλεξάντρα Φόστερ που έρχεται από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες και η Ντιάνα Ντιμιτσένκο που έφτασε μέχρι το τελικό του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα πάρει μέρος στην 2ηπροκριματική σειρά (12:38 ώρα Ελλάδας) όπου αγωνίζονται συνολικά τέσσερις βάρκες εκ των οποίων οι δυο πρώτες περνάνε απευθείας στο τελικό.

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Ζωή Φίτσιου που έδειξαν τις δυνατότητές τους στην Ευρωπαϊκή ρεγκάτα πρόκρισης στο Βαρέζε θα πάρουν μέρος στο μοναδικό αγώνισμα που θα δώσει τρια εισιτήρια για το Τόκιο αφού το έξτρα προέκυψε επειδή δεν βρήκε κάτοχο από την προολυμπιακή ρεγκάτα της Αμερικής. Συνολικά 16 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή με τις Ελβετίδες και τις Νοτιοαφρικάνες να είναι μαζί με το ελληνικό πλήρωμα αυτά που διεκδικούν με τις περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση. Στο προκριματικό του Σαββάτου (13:35 ώρα Ελλάδας)  θα αγωνιστούν στην 3η σειρά με Νότιο Αφρική, Δανία και Ελβετία και με τις τρεις πρώτες νικήτριες να περνάνε στον ημιτελικό.

Τέλος στο διπλό σκιφ των ανδρών οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Αντώνης Παπακωνσταντίνου  θα πρέπει να προσέξουν τα πληρώματα της Ιταλίας , της Αυστραλίας και της Τσεχίας στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια πρόκρισης. Το ελληνικό πλήρωμα θα πάρει μέρος στην 1η προκριματική σειρά (11:35 ώρα Ελλάδας) από την οποία οι δυο πρώτοι περνάνε στον ημιτελικό.

Η Ελλάδα έχει ήδη δυο κωπηλατικά πληρώματα στην Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο . Τη δίκωπο των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου και το σκιφ ανδρών με τον Στέφανο Ντούσκο.

kopilasia.gr

Back to top button