ΑθλητικάΕλλάδα

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρός οδηγός σε αγώνες dragster (βίντεο)

Συγκλονίζει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού το δυστύχημα που σημειώθηκε στους  αγώνες dragster που διεξάγονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου. Η τραγωδία συνέβη το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 14 Μαϊου. Ο αδικοχαμένος οδηγός, Γεράσιμος Φιλιππάτος, ήταν πατέρας τριών παιδιών, κάτοικος Αθηνών.

Ο 33χρονος οδηγός βρήκε φρικτό θάνατο όταν το Nissan GT-R που οδηγούσε, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και τούμπαρε πολλές φορές. Ο άτυχος άνδρας έχασε ακαριαία τη  ζωή του, διαμελίστηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκόμενων στο newsauto.gr , ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το GT-R (εκείνη την ώρα στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα) άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς.

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ο  Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

Επρόκειτο για τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος DRAGSTER 2021 στα πλαίσια τριήμερης διοργάνωσης που διοργάνωνε ο ΑΣΗ υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ-ΟΜΑΕ.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Πυροσβεστική επίσης έσπευσε ελάχιστα λεπτά μετά το δυστύχημα για τον απεγκλωβισμό του οδηγού αλλά δυστυχώς ήταν νεκρός.

agrinionews.gr

Back to top button