Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συνάντηση στην Αθήνα Γ. Κορεντσίδη με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το υδατοδρόμιο και το αεροδρόμιο

Με τον Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κ. Γεώργιο Δριτσάκο συναντήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 14 Μαΐου, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία του Υδατοδρομίου αλλά και του Αεροδρομίου Καστοριάς, σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν και συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην Καστοριά, αλλά και τις σχετικές συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής Καστοριάς, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.
Πιο συγκεκριμένα και πέρα από τα διαδικαστικά ζητήματα για τη λειτουργία του Υδατοδρομίου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ασφάλειας πτήσεων, όπως επίσης και η αναγκαιότητα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης του Αεροδρομίου.
Από πλευράς Διοικητή, υπήρξε δέσμευση ότι θα ξεκινήσει άμεσα η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου (σταθμός ανεφοδιασμού  καυσίμων, υδατόπυργος, επιβατικός σταθμός, φωτισμός) με χρηματοδότηση είτε από την Υ.Π.Α., είτε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε το Αεροδρόμιο Καστοριάς, σε συνδυασμό και σύμπραξη με το Υδατοδρόμιο, να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης των υφιστάμενων χώρων και εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία αεροσκαφών V.I.P.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία που είχε με τον κ. Διοικητή, τονίζοντας ότι “χρόνια και ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αεροδρόμιο θα πρέπει επιτέλους να βρουν λύση. Εμείς από τη πλευρά μας, συνεργαζόμενοι με κάθε αρμόδιο φορέα και θεσμικό παράγοντα, δεν εφησυχάζουμε, καταβάλλοντας διαρκή προσπάθεια για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ό, τι καλύτερο για τον τόπο μας”.

 

Back to top button