ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

1987 Δόξα Κορησού – Πεντάβρυσος: Ο αγώνας που σημάδεψε την ποδοσφαιρική καριέρα του Γιώργου Τζαχαλή (video)

Είναι γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές κάποιες άτυχες στιγμές, όπως πχ σοβαρός τραυματισμός, μπορούν να εξελιχθούν σε ευχάριστες μελλοντικά

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή που συνέβη στον Γιώργο Τζαχαλή, ποδοσφαιριστή της Δόξας Κορησού και μετέπειτα Διαιτητής με λαμπρή μάλιστα καριέρα.

Προσωπικό αρχείο Δημήτρης Κουτσής – Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

Ο Γιώργος Τζαχαλής από μικρή ηλικία αγαπούσε το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 14 ετών, έβγαλε δελτίο στην ιστορική ομάδα της Κορησού στην οποία και αγωνιζόταν στη θέση σέντερ μπακ.

Με την πανίσχυρη ομάδα εκείνης της εποχής των μαυραετών, ο Τζαχαλής σε ηλικία 17 ετών (1980-1981), συμμετέχει στο συναρπαστικό πρωτάθλημα με την τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση (Κορησός, Πεντάβρυσος, Οινόη) και κατόπιν στα μπαράζ που ακολούθησαν, πανηγυρίζοντας την άνοδο και τον πρώτο του τίτλο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Την επόμενη χρονιά αγωνίζεται σε πολλά παιχνίδια, καθότι ενδιάμεσα πήγε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα τη Εθνικής Ερασιτεχνικής.

Στη συνέχεια και μέχρι το 1987 αγωνίζεται ανελλιπώς με τα χρώματα της Δόξας και ήδη έρχονται τα πρώτα μηνύματα για μεταγραφή στην ομάδα της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Ο σοβαρός τραυματισμός που τον ανάγκασε σε 2 εγχειρήσεις και τον στέρησε το ποδόσφαιρο

Την περίοδο 1987-88 ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 1987, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας, έμελε να αποτελέσει το ποδοσφαιρικό τέλος του Γιώργου Τζαχαλή.

Η ομάδα της Δόξας Κορησού φιλοξενούσε στην έδρα της την Πεντάβρυσο, σε ένα αμφίρροπο ματς, όπου πρωταγωνιστής ήταν η απίστευτη σκόνη που έβγαζε το ξερό γήπεδο της Κορησού.

Ο αγώνας έφτανε προς το τέλος και όλα έδειχναν ότι θα λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα. Στο 89′ σε μιά επέλαση από τα αριστερά του Γιώργου Τζαχαλή σε μία προσπάθεια να διεισδύσει στην αντίπαλη περιοχή και αφού απέφυγε τον Ορέστη Πιπερίδη στη συνέχεια δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον αμυντικό της Πενταβρύσου Θύμιο Σισμανίδη, με αποτέλεσμα τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Το ιατρικό πόρισμα για τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Τζαχαλή έβγαλε δύο εγχειρήσεις σε κνήμη και περόνη, με αποτέλεσμα για περισσότερο από ένα χρόνο να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Όταν πλέον ανάρρωσε το μυαλό του ήταν και πάλι στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, όμως η προτροπή κάποιων γνωστών και φίλων, να ασχοληθεί με την διαιτησία τον ανέτρεψαν τα σχέδια και το 1988 εγγράφεται στη Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Καστοριάς, ξεκινώντας μία νέα καριέρα.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι και ο πρώτος ποδσφαιριστής της ΕΠΣ Καστοριάς, που ασχολήθηκε και με την διαιτησία, αφού τα επόμενα χρόνια προέκυψαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που εγκατέλειψαν την αγωνιστική δράση και προτίμησαν τον χώρο της διαιτησίας.

Η εμπειρία του Γιώργου Τζαχαλή ως ποδοσφαιριστής τον βοήθησε απεριόριστα στο να εξελιχθεί πολύ γρήγορα ως ένας αξιόλογος διαιτητής, διευθύνοντας πάρα πολλά κρίσιμα ματς πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καστοριάς. Πολύ σύντομα αξιολογήθηκε στην Δ’ Εθνική, κατόπιν στην Γ’, στην Β’ Εθνική και ως βοηθός στην Α’ Εθνική, έχοντας συνολικά πάρα πολλές διαιτησίες.

Στον χώρο της διαιτησίας παρέμεινε μέχρι και το 2001, δηλαδή 13 χρόνια, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον πίνακα Παρατηρητών Διαιτησίας Β’ Εθνικής.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μία άτυχη στιγμή μπορεί να σε στερήσει το ποδόσφαιρο, όμως στη συνέχεια μπορεί να αναπληρωθεί και να περάσεις εξίσου υπέροχα από ένα άλλο πόστο του χώρου.

Δείτε το video  ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ – ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ (ολόκληρος ο αγώνας) και την επίμαχη φάση του σοβαρού τραυματισμού:

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ

 

Back to top button