Κόσμος

H ταινία «The Northman» με τη Björk αναμένεται τον Απρίλιο του 2022

Η πιο πρόσφατη ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς – σκηνοθέτη των «The Witch» και «The Lighthouse» – έχει τελικά ημερομηνία κυκλοφορίας, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τίτλο «The Northman», η ταινία εκδίκησης με Βίκινγκ θα κάνει πρεμιέρα διεθνώς στις 8 Απριλίου 2022, μέσω των Focus Features και Universal.

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ισλανδία του 10ου αιώνα και ακολουθεί έναν Σκανδιναβό πρίγκιπα καθώς επιδιώκει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Όπως ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η μουσικός και τραγουδίστρια από την Ισλανδία, Björk πρόκειται να πρωταγωνιστήσει μαζί με την κόρη της, Ísadóra Bjarkardóttir Barney.

Το καστ περιλαμβάνει επίσης την Άνια Τέιλορ- Τζόι και την Κέιτι Ντίκι, καθώς και τους Γουίλεμ Νταφόε, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία «The Northman» προτάθηκε στον Ρόμπερτ Έγκερς από τον Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ και το σενάριο γράφτηκε από τον Έγκερς σε συνεργασία με τον Ισλανδό ποιητή και μυθιστοριογράφο Sjón.

Ο Sjón συνεργάστηκε στο παρελθόν με τη Björk σε διάφορα μουσικά πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένης της Hamirlid Choir το 2019.

Η Björk έκανε το ντεμπούτο της σε μεγάλου μήκους ταινία στην ιστορία για μαγεία «The Juniper Tree» του 1990. Στη συνέχεια, η ταινία προβλήθηκε ξανά το 2019 σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων.

ΑΠΕ

Back to top button