Ελλάδα

Εμβολιασμός: Σπάνε κάθε ρεκόρ οι 40άρηδες – 65.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Σήμερα Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και δέχεται αιτήσεις, με ελεύθερη επιλογή εμβολίου για την προστασία από τον κορονοϊό για τις ηλικίες 40 έως 44 ετών. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγες ώρες να είχαν κλειστεί πάνω από 65.000 ραντεβού για εμβολιασμό από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ έχει τη δυνατότητα να κάνει τα εμβόλια όλων των εταιρειών, AstraZeneca, Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson.

To ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία, παρόλα αυτά η πλατφόρμα emvolio.gov.gr εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, τα ραντεβού κλείνονται με τέτοιο ρυθμό ώστε κάποιοι το χάνουν επειδή δεν πήραν έγκαιρα την απόφαση και άργησαν λίγα λεπτά.

Μέσα στον Μάϊο ο εμβολιασμός των 30 – 39

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 30 – 39, θα ανοίξει μέσα στο Μάιο, με την ακριβή ημερομηνία να εξαρτάται από την ροή των εμβολιασμών στους 40 – 44, για τους οποίους τόνισε πως όλα τα σκευάσματα είναι ήδη διαθέσιμα.

Προς το παρόν, για την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 προβάλλεται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφορικά με τα εμβόλια Johnshon & Johnshon ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις, αλλά όπως είπε η μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο, ενώ αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για τον εμβολιασμό στα νησιά υπογράμμισε πως είναι “θετικά τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία” και πρόσθεσε ότι “μέχρι τέλος Μαΐου αναμένουμε να έχουν εμβολιαστεί καθολικά όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης που ακολουθεί το Πρόγραμμα Ελευθερία”.

thetoc.gr

Back to top button