Κόσμος

Ο έξυπνος τρόπος που σερβίρουν μπίρες στη Σεβίλλη «ανέπαφα» (βίντεο)

Ούτε το στόμα, ούτε η μύτη, ούτε τα χέρια εμπλέκονται, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μηδενικός: ο μπάρμαν της Gitana Loca, στη Σεβίλλη, είναι ‘ιδανικός’ για να σερβίρει μπίρες στους πελάτες στον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού. Ακόμη κι αν δεν έχει καρδιά, γιατί είναι ρομπότ.

Εγκατεστημένο στην είσοδο του μπαρ, το μηχάνημα αποτελείται από ένα αρθρωτό χέρι που έχει στην άκρη μια τανάλια, όπως ο κάπτεν Χουκ.

Το ρομπότ αρπάζει ένα πλαστικό ποτήρι, περιστρέφεται για να το τοποθετήσει κάτω από την κάνουλα που το γεμίζει με το αφρώδες ποτό, προτού το τοποθετήσει πάνω σε μια πλάκα απ΄όπου το παίρνει ο πελάτης.

Όμως δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι.

«Πιστεύω πως η σχέση ανάμεσα στον πελάτη και τον μπάρμαν, τον άνθρωπο που σερβίρει την μπίρα, το να κοιτάζονται στα μάτια, ο πελάτης να βλέπει πώς σερβίρει την μπίρα, όλα αυτά έχουν μια γοητεία που χάνεται με το ρομπότ αυτό, όχι;» εκτιμά ο Μανουέλ Φερνάντεθ, ένας 33χρονος νομικός που κάθεται στον εξωτερικό χώρο του μπαρ.

«Δεν είμαι υπέρ αυτών των μηχανών, προτιμώ να παίρνω το ρίσκο να μου σερβίρουν την μπίρα όπως γινόταν πάντα», καταλήγει.

ΑΠΕ

Back to top button