Κόσμος

Το trailer του πολυαναμενόμενου «1971: The Year That Music Changed Everything»

Ο George Harrison, ο Marvin Gaye, οι Who και άλλοι εμφανίζονται στο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ «1971: The Year That Music Changed Everything», η οποίαφθάνει στην Apple TV+ στις 21 Μαΐου.

Το τρέιλερ ξεκινά με το «What’s Going On» του Marvin Gaye και συνεχίζει με πλάνα καλλιτεχνών των οποίων άλμπουμ κλείνουν φέτος πεντηκονταετία· καλλιτεχνών όπως οι Joni Mitchell, Aretha Franklin, Rolling Stones, John Lennon, Elton John, Graham Nash, Bob Marley και Alice Cooper, μεταξύ άλλων. Οι εμβληματικοί μουσικοί στοχάζονται για το πώς η μουσική τους έχει ακόμη και σήμερα απήχηση.

Η σειρά οκτώ ντοκιμαντέρ, για την οποία πηγή έμπνευσης ήταν το βιβλίο του David Hepworth «Never a Dull Moment: 1971 the Year That Rock Exploded», καταπιάνεται επίσης με τα χρόνια μετά την περίοδο της αντικουλτούρας και με την πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Πλάνα αρχείου δείχνουν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Εμφανίζονται επίσης η Angela Davis και ο James Baldwin. «Αν καταφέρνουμε να φτάσουμε ως εδώ, μπορούμε να πάμε παραπέρα» λέει, στο τρέιλερ, ο σπουδαίος συγγραφέας.

AΠΕ

Back to top button