Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Άργος Ορεστικό: Τιμήθηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (φωτογραφίες)


Σήμερα Κυριακή, 23 Μαΐου, τιμήθηκε στο Άργος Ορεστικό η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με μνημόσυνο, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, με μέριμνα της Ευξείνου Λέσχης της πόλης.
Αν και έχουν περάσει 102 χρόνια από τις τουρκικές βαρβαρότητες, από τις οποίοες έχασαν, με φρικτό τρόπο, την ζωή τους 353.000 Έλληνες του Πόντου, με την ίδια ένταση πόνου και θλίψης, η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού, τίμησε την ημέρα της Γενοκτονίας, σήμερα Κυριακή, μέρα που έχει θεσπιστεί να τιμάται στης 19 Μαΐου.
Το πρωί αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, για την ανάπαυση των ψυχών, των 353.000 Ελλήνων του Πόντου. Σχετική ομιλία εκφώνησε ο Χρυσόστομος Ανδρεάδης, μέλος του Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού. Ακολούθησε Επιμνημοσυνη Δέηση στο μνημείο Αυτογνωσίας Ποντιακού Πολιτισμού, στην περιοχή του Ντολτσού.
Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η τελετή πραγματοποιήθηκε μόνο με τον απαραίτητο αριθμό παρευρισκομένων, ενώ στεφάνι κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού κα Αφροδίτη Μπελονάκη, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και όλων των φορεών της πόλης και του δήμου.
Δείτε το μεγάλο φωτορεπορτάζ στο ditikostipos.gr

 

 

 

Back to top button