Καστοριά

Η ακανόνιστη… κανονικότητα! (του Δημήτρη Ιατρίδη)

Η κανονικότητα είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη λέξη του ελληνικού λεξιλογίου τα τελευταία χρόνια, διότι έχει χάσει την πραγματική της έννοια και συνήθως χρησιμοποιείται για να εξευμενίσει μια κατάσταση που κινείται σε αρνητική τροχιά και δεν διαφέρει σε τίποτε με την προηγούμενη.
Ειδικά στην Ελλάδα των μνημονίων και της πανδημίας και ειδικότερα στην Καστοριά της “απογουνοποίησης”- συν τα δύο προηγούμενα- η έννοια της κανονικότητας, μοιάζει με… οφθαλμαπάτη, που συναντάει κάποιος με την μορφή όασης, όταν αποφασίσει να διασχίσει την έρημο της Σαχάρας.
Μια τέτοια έρημο, με κινούμενη άμμο μάλιστα, μας περιμένει από εδώ και πέρα, όταν με το καλό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημάνει την λήξη συναγερμού της πανδημίας. Αφήνοντας πίσω της ερείπια και κατεστραμμένες ζωές που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ορθοποδήσουν!
Τώρα αν αυτή την εξέλιξη κάποιοι την βάφτισαν προκαταβολικά “επιστροφή στην κανονικότητα”, ας αναλάβουν και την ευθύνη να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί αυτή δεν θα έρθει ποτέ!
Αλλά κι αν ακόμα το αποτολμήσουν, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, υπάρχουν οι αμείλικτοι αριθμοί που θα τους διαψεύσουν. Πέρυσι τέτοιο καιρό…
Συνέχεια στο kastorianiestia.gr

 

 

 

 

Back to top button