ΚαστοριάΝεστόριοφωτορεπορτάζ

Οδοιπορικό με τον περιφερειάρχη στα έργα και τη φύση του Γράμμου (φωτογραφίες – βίντεο)

Οδοιπορικό επιθεώρησης του ορεινού οδικού δικτύου στον Γράμμο με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρη Σαββόπουλο και Κάλι Κυριακίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θωμά Μάνο και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΤΕ ΠΕ Καστοριάς.
Πάντα μετά το χειμώνα και όχι μόνο, απαιτούνται παρεμβάσεις επιδιορθώσεων, συντήρησης και βελτίωσης των ορεινών μας διαδρομών.
Γίνονται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο!
Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε τις απαράμιλλες ανοιξιάτικες ομορφιές, που απλόχερα χαρίζει η φύση στην Περιφέρεια μας…
Τέλος επισκεφτήκαμε μια εμβληματική ιδιωτική επένδυση του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή Τσάκου, που αφορά μια υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης νερού στην περιοχή των Αρρένων, που θα δώσει απασχόληση στις απομονωμένες αυτές περιοχές μας…

Απίστευτη ομορφιά!!!
Εικόνες απείρου κάλλους ξετυλίγονται στα 1800 μ. υψόμετρο μπροστά μας στις Αρρένες του Γράμμου στα όρια της ΠΕ Καστοριάς στα σύνορα με την Αλβανία. Το σύμπλεγμα των δύο αλπικών φυσικών λιμνών που στεφανώνει τον ορεινό όγκο με βασικούς πρωταγωνιστές τη μοναδική βλάστηση, τα σπάνια κίτρινα κροκάκια, μοναδικούς άγριους υάκινθους, πριμούλες, ελέβορους, την ελοχαρή κάλθα, πανύψηλες οξιές, τις χιονοσκέπαστες βουνοπλαγιές, πηγές να αναβλύζουν και οι βραχώδεις κορυφές να αντανακλούν, συνθέτουν μια υπερπαραγωγή!
Αυτήν των Αρρένων του Γράμμου, της γης της Δυτικής Μακεδονίας μας.
Σκηνοθέτης ο Πάνσοφος Δημιουργός.
Ο επίγειος παράδεισος…
Θεέ, μα πόση ομορφιά μας χαρίζεις!
Γιώργος Κασαπίδης

Back to top button