ΑγροτικάΚαστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: Ερώτηση για τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με τις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, κατέθεσαν η βουλευτής Καστοριάς και Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Τομεάρχης, Σταύρος Αραχωβίτης, με την συνυπογραφή 36 ακόμη βουλευτών.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για μεγάλα προβλήματα και λάθη στη διαδικασία πληρωμών και μιλούν για “χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ και η αδυναμία της να ολοκληρώσει την σωστή διαδικασία των πληρωμών, αποδίδοντας τα πραγματικά ποσά που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι” υπογραμμίζοντας ότι “το επιτελικό κράτος της ΝΔ πλήττει σοβαρά τον Έλληνα αγρότη”.

Στην ερώτηση τονίζεται πως “εν μέσω πανδημίας, η απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την συνέχιση της δραστηριότητάς τους” και ζητείται από τον Υπουργό “να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να διορθώσει τα τραγικά λάθη που έγιναν και να αποδώσει τα 7 εκατομμύρια, που υπολείπονται από τις πληρωμές, στους Έλληνες κτηνοτρόφους”.

 

Back to top button