ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το Σάββατο το 1ο Βιωματικό Εργαστήρι στη φύση για παιδιά στην τοξωτή γέφυρα Δενδροχωρίου

Ένα εργαστήρι εξοικείωσης των παιδιών με τα έντομα και με τον σπουδαίο ρόλο τους στη φύση!
Μέσα από παιχνίδια εμπνευσμένα από τις συνήθειες των εντόμων, τα παιδιά προσεγγίζουν τη ζωή των μικρών αυτών πλασμάτων και στη συνέχεια, με τη βοήθεια μεγεθυντικών φακών και οπτικού υλικού, αναζητούν έντομα στο χώρο, τα παρατηρούν και μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν.
Χώρος: πέτρινη τοξωτή γέφυρα Δενδροχωρίου, μετά το φαράγγι της Κορομηλιάς
Σάββατο 29 Μαΐου 10:00 με 12:00 και 17:00 με 19:00
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αθηνά Αντύπα Υλοποίηση εργαστηρίου: Αθηνά Αντύπα & Μαρίνος Παρασκευόπουλος
Συνεργασία των Κοιν.Σ.Επ. “Το Αέναον – neverest” και “Παρέα του Δάσους” στα πλαίσια του προγράμματος “Δημιουργώ”, του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης)
Η Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -αυτό της φύσης- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης! Με αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα κάθε εποχής, μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της επαφής με φυσικά υλικά και με κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συνδεθούν με τη φύση και να κατανοήσουν πως αποτελούν μέρος της, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τη φιλοπεριβαλλοντική τους συνείδηση.
Το Αέναον – neverest είναι συνεταιρισμός με κοινωνικό πρόσωπο που προσπαθεί με συνέπεια να υλοποιήσει τους στόχους του καταστατικού οι οποίοι έχουν να κάνουν με ένα Δίκτυο Μονοπατιών στο Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αγροδιατροφή.

Back to top button