Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Έγκαιρη ξύλευση στις ορεινές περιοχές και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο είχαν οι Βουλευτές Ν. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας. Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης, και Ν. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έγκαιρη και επαρκής χρηματοδότηση των υλοτομικών εργασιών έτους 2021 προκειμένου να εξασφαλιστεί το σύνολο των αναγκών των ορεινών οικισμών.
Παρουσιάστηκε η πορεία των διαδικασιών μέχρι σήμερα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση έκδοση Απόφασης έγκρισης των αναγκαίων πιστώσεων βάσει του Αιτήματος που θα υποβληθεί, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Η έγκριση των πιστώσεων αυτών θα συμβάλλει στην έγκαιρη και ασφαλή υλοτόμηση των δασών, χωρίς τους κινδύνους του φθινοπώρου λόγω των καιρικών συνθηκών.
Η ταχεία αυτή ανταπόκριση του Υπουργού συμπληρώνει την πολύ επιτυχημένη και δίκαιη ένταξη του κόστους θέρμανσης με ξύλα και πέλετ, για πρώτη φορά, στο κίνητρο του επιδόματος θέρμανσης.
Δεσμεύτηκε επίσης να εξετάσει θετικά και το αίτημα για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στη Ζώνη Α’ που περιλαμβάνει το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ζήσης Τζηκαλάγιας Βουλευτής Ν.Καστοριάς

Back to top button