ΑγροτικάΚαστοριά

Δημήτρης Μόσχος: Σοβαρό το πρόβλημα στην Καστοριά με τη συνδεδεμένη

Για μια πολύ άδικη πληρωμή κάνουν λόγω οι αιγοπροβατοτρόφοι μιλώντας στον ΑγροΤύπο για την πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είδαν το χρώμα του χρήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφοι σε όλη την χώρα γιατί το σύστημα τους πέταξε εκτός πληρωμής λόγω μείωσης των ποσοτήτων γάλακτος.
Το πρόβλημα οφείλεται στην αλλαγή πολιτικής που εφάρμοσε φέτος η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δήλωση του αριθμού των ζώων και της ποσότητας γάλακτος. Για το θέμα έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, την οποία υπογράφουν από κοινού ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων) και ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας).
O πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «στην Καστοριά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν εισέπραξαν τα χρήματα της συνδεδεμένης περίπου το 47% λόγω της μειωμένης απόδοσης στο γάλα εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού. Πολλοί αιγοπροβατοτρόφοι δεν έκαναν τις τροποποποιητικές δηλώσεις στα ΚΥΔ κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν εκτός συστήματος πληρωμών και να μην πάρουν τη συνδεδεμένη. Αυτό έγινε φέτος γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κτηνοτρόφοι που είχαν μείωση των ποσοτήτων γάλακτος εισέπρατταν τα χρήματα αν και μειωμένα».
Συνέχεια του άρθρου του Σταύρου Παϊσιάδη στο agrotypos.gr

Back to top button