Ξεκινούν από σήμερα θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους

Με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στα μέσα Μαΐου η κυβέρνηση -με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών- προχωρά στη σταδιακή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων ενώ στη φαρέτρα της μπαίνει από σήμερα και το ψηφιακό πιστοποιητικό. Έτσι σήμερα ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα, όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50% και ακολουθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων τη Δευτέρα 31 Μαΐου. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης, αναμένεται να συζητήσουν για την απαγόρευση κυκλοφορίας, τη μουσική στα μπαρ και την εστίαση και ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια.

Τα μέτρα και οι υγειονομικοί κανόνες για τα θέατρα

Από σήμερα ανοίγουν και πάλι τα υπαίθρια θέατρα και οι χώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες.
Συγκεκριμένα: Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές. Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50%, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.
Επίσης, δεν επιτρέπεται διάλειμμα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Ακόμη δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.

Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους. Υποχρεωτική είναι η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).
Τέλος υποχρεωτική είναι η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ertnews.gr