ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Οι Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα τίμησαν τον Ταξίαρχο Ιωάννη Αγαπάκη (φωτογραφίες – βίντεο)

Σε μια λιτή αλλά πολύ συγκινητική τελετή οι Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς τίμησαν τον Ταξίαρχο Ιωάννη Αγαπάκη, τον μέχρι πρόσφατα διοικητή του  15ου Συντάγματος Πεζικού, που αφήνει την πόλη μας για να εγκατασταθεί οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποστρατεύεται στα τέλη Αυγούστου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρυσόστομος Παπασταύρος μίλησε για τον στρατιωτικό και επιστήμονα κ. Αγαπάκη και τον ευχαρίστησε για τη δωρεά προς το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα μιας στολής, πιστό αντίγραφο αυτής που φορούσε ο Παύλος Μελά.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος κι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης απηύθυναν χαιρετισμούς και πρόσφεραν συμβολικά δώρα στο τιμώμενο πρόσωπο. Ο κ. Παπασταύρος του πρόσφερε μια εικόνα του Αγίου Μηνά, πολιούχου της πόλης της Καστοριάς.
Συγκινημένος ο κ. Αγαπάκης μίλησε για την αγάπη του για την Καστοριάς, όπου ζει με την οικογένειά του εδώ και δύο χρόνια και αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της μακρόχρονης στρατιωτικής του καριέρας.
“Είναι το μέρος”, ανέφερε χαρακτηριστικά “που πολέμησε και σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς. Αυτό είναι μεγάλη τιμή για την περιοχή και δε θα πρέπει ποτέ να αφήσουμε να σβήσει η μνήμη του”.
Παραβρέθηκαν μέλη του συλλόγου, ενώ όλη η τελετή πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Δείτε στο βίντεο μέρος της εκδήλωσης και τη συγκινητική ομιλία του Ιωάννη Αγαπάκη

 

 

 

Back to top button