ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Συνάντηση Χρήστου Γκοσλιόπουλου με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη

Ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του, τη διαχείριση του μεγάλου χρηματοδοτικού εργαλείου για τη χώρα μας, του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα στην αίθουσα που στεγάζονταν το γραφείο του Χαρίλαου Τρικούπη, με τη μεσολάβηση του στενού συνεργάτη του Υπουργού και Διοικητή της Υπηρεσίας Οδικών Τελών και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου Ιωάννη Ανδρουλάκη.

Βασικό θέμα της συνάντησης υπήρξε η δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων των Δήμων από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδιαίτερα η ένταξη στο Ταμείο του φράγματος και του αρδευτικού Διποταμίας της Δ.Ε. Ακριτών. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών πως η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι οριστική και αμετάκλητη με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα 19,8 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε πως το έργο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Ειδικότερα έως τις αρχές του 2022 θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης, η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφθεί εντός του ίδιου έτους, η κατασκευή του έργου θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 2023 – 2025 και στα τέλη του 2025 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

 

 

Back to top button