ΕλλάδαΚαστοριά

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ (βίντεο)

Αποτελεί δέσμευσή μας ότι θα δώσουμε τη μάχη για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για μια επιχείρηση με σημαντικό ρόλο στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία

Οι βιομηχανικοί εργάτες, όπως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες αν περάσει και υλοποιηθεί το εργασιακό έκτρωμα του κ. Χατζηδάκη.
Τα δε σχέδια της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ δεν διασφαλίζουν ούτε τη βιωσιμότητα της επιχείρησης ούτε τη συνεχή λειτουργία της, κυρίως όμως δεν διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας.
Αποτελεί δέσμευσή μας ότι θα δώσουμε τη μάχη για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για μια επιχείρηση με σημαντικό ρόλο στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας. Έρχεται να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και μιας μικρής μερίδας μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι της υπαγορεύουν αυτή την πολιτική για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των εργαζομένων.
Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη με προοπτική αν δεν προστατεύσουμε αυτούς που παράγουν αξία, τους εργαζόμενους. Και δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστική οικονομία με καταβαράθρωση των μισθών και με διάλυση των σχέσεων εργασίας.
Η απάντηση, στον πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας που ξεκινάει η κυβέρνηση, θα είναι αγώνας μέχρις ότου διασφαλίσουμε ότι αυτές οι επιλογές θα μείνουν στα χαρτιά.

 

 

 

 

Back to top button