ΕκδηλώσειςΦλώρινα

Πεζοπορία στο Νυμφαίο ενάντια στις ανεμογεννήτριες – Πρόσκληση για σήμερα Τετάρτη 2/6 προς όλους τους πολίτες

Τα θεμέλιά μου στα βουνά
 και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους 
και πάνω τους η μνήμη καίει
 άκαυτη βάτος 
Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί, Τα Πάθη, Ε’ (1959)
Φίλες και Φίλοι,
Τα βουνά μας ανήκουν σε μας που κατοικούμε στην περιοχή. Τα αγαπάμε και τα σεβόμαστε γιατί είναι η συλλογική μας Μνήμη και το Αύριο το δικό μας. Έχουμε χρέος να γνωρίζουμε τί συντελείται αυτή τη στιγμή στον τόπο μας και γιατί απειλείται η συνέχειά τους: η συνέχεια μας. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον από οτιδήποτε απειλεί να το μετατρέψει από πατρίδα μας σε εργοτάξιο.
Για τον σκοπό αυτό, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και ώρα 16:00 μμ σας προσκαλούμε σε μία μοναδική πεζοπορία στον φυσικό παράδεισο του Νυμφαίου. Η πεζοπορία γίνεται με στόχο, αφενός, οι πολίτες να κατανοήσουν την τεράστια οικολογική αξία του ορεινού όγκου που περιβάλλει το Νυμφαίο και, αφετέρου, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί ήδη ή δρομολογείται στην περιοχή.
Η πεζοπορία θα είναι εύκολη και θα μπορούν να συμμετέχουν καί παιδιά.
Επικεφαλής της οργανωμένης πεζοπορίας θα είναι η Εκπαιδεύτρια Ορειβασίας κα Κουσιπέτκου Φανή και θα πλαισιώνεται από έμπειρους Συνοδούς Βουνού.
Σημείο εκκίνησης είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο 3 περίπου χιλιόμετρα πριν το χωριό του Νυμφαίου, όπου και βρίσκονταν τα μηχανήματα, και σημείο τερματισμού θα είναι η τοποθεσία Αεροράχη, όπου δρομολογείται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες.
Ώρα συνάντησης 15:30 μμ και ώρα εκκίνησης 16:00 μμ.
Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες καλέστε στο 6977960299.
Ας μη λείψει καμία και κανείς!
Είναι χρέος του κάθε πολίτη να γνωρίζει!

Back to top button