Κόσμος

Στη μεγάλη οθόνη το κόμικ «Bitter Root»

Σε συμφωνία με την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Legendary Entertainment ήρθε η Regina King να είναι σκηνοθέτης και παραγωγός της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Bitter Root», που δημιούργησαν για την Image Comics οι David F. Walker, Sanford Greene και Chuck Brown. Η αναγνωρισμένη σειρά κόμικς ήταν το 2019 υποψήφια για το βραβείο Eisner Award για Καλύτερη Νέα Σειρά και για το βραβείο Ringo για Καλύτερη Σειρά.

Η ιστορία εκτυλίσσεται το 1924, όταν η Harlem Renaissance – η αναβίωση αφρο-αμερικανικής μουσικής, χορού, τέχνης, μόδας, λογοτεχνίας, θεάτρου και πολιτικής, με επίκεντρο το Χάρλεμ του Μανχάταν – ήταν στο απόγειό της. Μια οικογένεια πάλαι ποτέ σπουδαίων κυνηγών τεράτων αντιμετωπίζει ένα απίστευτο κακό που έχει επέλθει στη Νέα Υόρκη· για πολλές γενιές, οι Sangeryes έχουν κυνηγήσει και θεραπεύσει αυτούς που προσβλήθηκαν από μια υπερφυσική δύναμη που μετατρέπει τους ανθρώπους σε αποκρουστικά τέρατα. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας έχουν αποβιώσει και οι εναπομείναντες Sangeryes, οι οποίοι πάντα δίσταζαν ανάμεσα στο να διασώσουν ή να σκοτώσουν τα όντα, πρέπει να ξεπεράσουν τις πληγές του παρελθόντος ελπίζοντας να αποτρέψουν μια εισβολή.

Η Regina King έχει μόλις βγει από το με πολλούς επαίνους σκηνοθετικό ντεμπούτο της για την Amazon Studios: η ταινία «One Night In Miami» ήταν υποψήφια για βραβείο DGA Award και για βραβείο NAACP Image Award (είχε και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ). Ως ηθοποιός, η King έχει τιμηθεί με το Όσκαρ 2019 Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «If Beale Street Could Talk» του Barry Jenkins και στο ενεργητικό της έχει τέσσερα Emmy.

ΑΠΕ

Back to top button