ΚαστοριάΝεστόριο

Yonder Festival σε Θεσσαλονίκη, Ζαγόρι και Καστοριά: Δράσεις για έναν “πράσινο” τρόπο ζωής

Tο Yonder Festival ’21 θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 4  μέχρι και την Κυριακή 6 Ιουνίου, με δράσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Ζαγόρι και την Καστοριά και στόχο, την ευαισθητοποίηση των νέων για τα κοινά και την προώθηση ενός νέου “πράσινου” τρόπου ζωής.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δράσεις καθαρισμού στην Μαρίνα Νέων Επιβατών της Περαίας στις 11 π.μ. και στον Πύργο Τριγωνίου στην Άνω Πόλη στις 4 μ.μ.,  σε συνεργασία με τους United Societies of Balkans, Καλλιστώ, Infinity Greece & ESN Thessaloniki. Στις 6.30 μ.μ. στο Πάρκο Ξαρχάκος θα πραγματοποιηθεί workshop επαναχρησιμοποίησης από το  Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία “Αντιγόνη” και παράλληλη συζήτηση για την ανάδειξη ενός zero-waste τρόπου ζωής με τη Fashion Designer Matilda Corrales.

Το Σάββατο 5 Ιούνιου η δράση θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου τα περαστικά άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω μίας διασκεδαστικής διαδικασίας τόσο για τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όσο και για το Yonder Festival. Η μέρα θα ολοκληρωθεί στις εγκαταστάσεις της Επέκεινα Χώρας στη Βίτσα Ζαγορίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και η “Βραδιά Γνωριμίας” με το Yonder στις 9 μ.μ..

Την τελευταία μέρα του τριημέρου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια παράλληλη πεζοπορία από τη Βίτσα στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου και από τον Αυχένα Κοτύλης Καστοριάς στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Η πεζοπορία έχει στόχο να αναδείξει το ζήτημα των καμένων δασών και της αναγκαιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θεμελιώνει τη βάση για την ανάπτυξη μιας οδοιπορικής σύνδεσης από το Ζαγόρι μέχρι τις Πρέσπες μέσω Γράμμου και Νεστορίου.

Το Yonder Festival πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Yonder, μία συνεργασία των ΑμΚΕ  ΊασιςΕπέκεινα Χώρα και Ευρωπαϊκή Έκφραση και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων Ζαγορίου και Νεστορίου, του Γεωπάρκου Βίκου Αώου, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Back to top button