Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Άργος Ορεστικό: Οι ξύλινες δημιουργίες του Νίκου Κέντη έχουν ταξίδεψαν μέχρι το εξωτερικό (βίντεο – συνέντευξη)

Ο DitikosTipos.gr (Δυτικός Τύπος) την 1η Ιουνίου 2021 συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και παρουσίας του στην ενημέρωση της Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα το Άργος Ορεστικό και τον νομό Καστοριάς. Σε αυτόν τον χρόνο, πέρα από τις επιτυχίες που έχει καταγράψει, έχουν σχεδιαστεί και άλλες δυνατότητες για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση κάθε χρήστη και επισκέπτη της ιστοσελίδας.

Μια από της σκέψεις αυτές, ήταν σε τακτική βάση οι τηλεοπτικού χαρακτήρα συνεντεύξεις από διάφορα πρόσωπα της περιοχής, από κάθε τομέα της τοπικής ζωής και δραστηριότητας, λόγω όμως της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε (αποστάσεις, παρουσία ατόμων κτλ)

Με την ευκαιρία όμως της αυριανής συμπλήρωσης του 1ου χρόνου λειτουργίας του ditikostipos.gr ζητήσαμε από τον κατασκευαστή ξύλινων μοναδικών δημιουργιών Νίκο Κέντη στο Άργος Ορεστικό, να μας μιλήσει αποκλειστικά και να μας ανοίξει την καρδιά του, τόσο ως κατασκευαστής όσο και ως άνθρωπος.

Άλλωστε οι καταπληκτικές του δημιουργίες πρόσφατα ταξίδεψαν και στο εξωτερικό και όπως ο ίδιος μας είπε, δύο από αυτές βρίσκονται στην Ίμπιζα της Ισπανίας και άλλη μια στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

Ο Νίκος Κέντης μας μίλησε για το ξεκίνημα της δουλειάς του, που τοποθετείται το 2003, μετά από τακτικές του επισκέψεις στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, όπου κλήθηκε να κατασκευάσει τραπεζαρίες, χωρίς ως τότε, όπως ο ίδιος αναφέρει, να γνωρίζει πως κατασκευάζονται.

«Θέλω να δημιουργήσω»

Μετά την πάροδο τόσων ετών και με πολύ σκληρή και εντατική δουλειά (επτά ημέρες την εβδομάδα και πολλές φορές πάνω από 16 ώρες εργασία την ημέρα) πλέον έχει καταξιωθεί στον χώρο των ξύλινων κατασκευών κάθε τύπου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε μια αποστροφή της συνέντευξης που μας παραχώρησε «Θέλω να δημιουργήσω» και αυτό γιατί μπορεί να δεχθεί κάθε είδους παραγγελία που θα του ζητηθεί, αλλά αυτό που κυρίως τον συναρπάζει είναι να βρεθεί στη φύση, την οποία λατρεύει, να βρει και να συγκεντρώσει ξύλα που η ίδια η φύση οδηγεί στην αχρηστία και να τα δώσει «ζωή» δημιουργόντας είτε φωτισιτκά, είτε τραπέζια ή οτιδήποτε άλλο εμπνευστεί.

 

ditikostipos.gr

 

Back to top button