Καστοριά

Η επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ Elizabeth K. Lee στο Επιμελητήριο Καστοριάς

Η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονική Κα Elizabeth K. Lee πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στις 08 Ιουνίου 2021 στο Επιμελητήριο Καστοριάς όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Πρόεδρο κ Καραταγλίδη Χαράλαμπο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος κ Καραταγλίδης ανέλυσε την επιχει-ρηματική δραστηριότητα της ΠΕ Καστοριάς και τις προοπτικές συνεργασίας που μπορεί να υπάρχουν σε θέματα κυρίως τουρισμού και μεταποιητικής δραστηριότητας θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.

Η Γενική Πρόξενος Κα Elizabeth K. Lee εξέφρασε τη διαχρονική σχέση που υφίσταται μεταξύ των δύο χωρών και την έντονη παρουσία της ομογένειας και τους δεσμούς της με την Ελλάδα. Παρουσιάστηκε επίσης ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να υπάρχει με έμφαση κυρίως στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού της ΠΕ Καστοριάς επικεντρώνοντας την εισήγηση της στη δημιουργία ενός δικτύου προώθησης της περιοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση ότι η πρώτη αυτή συνάντηση θα αποτελέσει την απαρχή μίας ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

Back to top button