ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Μυστικά στο μονοπάτι”: 3ο Βιωματικό Εργαστήρι για παιδιά στον προφήτη Ηλία

Εργαστήρι εξερεύνησης και ενεργοποίησης της φαντασίας και των αισθήσεων με στόχο την ανακάλυψη του φυσικού κόσμου! Ένα μονοπάτι στο δάσος μάς περιμένει να το ακολουθήσουμε… Τι να κρύβει άραγε; Περπατάμε και ανακαλύπτουμε, αφουγκραζόμαστε και παρατηρούμε. Μοιραζόμαστε ιδέες για όσα συναντήσαμε και φτιάχνουμε τις δικές μας εικόνες με τα μυστικά της φύσης.
Μυστικά στο μονοπάτι
(για παιδιά 8 έως 12 ετών) Σάββατο 12 Ιουνίου
10.00-12.00 & 18.00-20.00
Αριθμός συμμετεχόντων κάθε εργαστηρίου: 10 έως 20 παιδιά
Στον πρ.Ηλία του βουνού, χερσόνησος Καστοριάς
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελίζα Ζήκου Υλοποίηση εργαστηρίου: Ελίζα Ζήκου & Κωνσταντίνα Τσιβγά
Συνεργασία των Κοιν.Σ.Επ. “Το Αέναον – neverest” και “Παρέα του Δάσους” στα πλαίσια του προγράμματος “Δημιουργώ”, του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
Η Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -αυτό της φύσης- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης! Mε αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα κάθε εποχής, μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της επαφής με φυσικά υλικά και με κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συνδεθούν με τη φύση και να κατανοήσουν πως αποτελούν μέρος της, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τη φιλοπεριβαλλοντική τους συνείδηση.
Το Αέναον – neverest είναι συνεταιρισμός με κοινωνικό πρόσωπο που προσπαθεί με συνέπεια να υλοποιήσει τους στόχους του καταστατικού οι οποίοι έχουν να κάνουν με ένα Δίκτυο Μονοπατιών στο Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αγροδιατροφή.
-Tα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε υπαίθριους φυσικούς χώρους, εντός ή εκτός της πόλης, με μόνη προϋπόθεση το κατάλληλο ντύσιμο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
-Κάθε εργαστήριο θα υλοποιηθεί από δύο συνεργάτες της Παρέας του δάσους.
-Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη για την κράτηση των θέσεων.
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων
Νικόλας Μερτζανίδης
6944944854

Back to top button