Άργος ΟρεστικόΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Σειρά επισκέψεων της Μαρίας Νάτσιου σε δομές στήριξης του Δήμου Αθηναίων (φωτογραφίες)

Το σημαντικό έργο που γίνεται στον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την προστασία και στήριξη του ευάλωτου, άστεγου και άπορου πληθυσμού της πόλης, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, κατά την επίσκεψη της σε αυτό η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου.
Τη Γραμματέα και τον Συντονιστή Ηρακλής Μαρκουίζος υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Γρηγόρης Λέων, παρουσιάζοντας όλες τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στον φορέα τους τελευταίους 20 μήνες, ώστε σήμερα να αποτελεί τη ναυαρχίδα των κοινωνικών υπηρεσιών της Αθήνας.
Επισκέφτηκαν το κεντρικό κτίριο της Πειραιώς, τη διοίκηση και το σύμπλεγμα των Κοινωνικών Ιατρείων που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά εκεί (Παθολογικό Ιατρείο- Ιατρείο Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικό Οδοντιατρείο) και παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες περίθαλψης.
Ακολούθως, επισκέφθηκαν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων ή αλλιώς το «Κοινωνικό Εμπορικό Κέντρο» του Κ.Υ.Α.Δ.Α., έναν πλήρως ανακαινισμένο και καλαίσθητο χώρο, οργανωμένο σε κοινωνικά καταστήματα, όπου άπορα άτομα και οικογένειες μπορούν δωρεάν να προμηθευτούν όλα τα αναγκαία για την καθημερινή τους διαβίωση: από τρόφιμα και φάρμακα, σχολικά είδη για τους μαθητές, ρούχα και παπούτσια έως και παιχνίδια! Πάντα με αξιοπρέπεια και απόλυτο σεβασμό στον συνάνθρωπο.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, που παρέχει υπερσύγχρονες δομές φιλοξενίας στους άστεγους αλλά και αποτελεσματική στήριξη, σε όσους επιμένουν να μένουν στον δρόμο με 4 βάρδιες streetwork καθημερινά.
Σε όλες τις δομές, η Γραμματέας συνομίλησε με εργαζόμενους και ενημερώθηκε για το πολύπλευρο έργο του Κέντρου, που οραματίστηκε και υλοποιεί η νέα διοίκηση του Κ.Υ.Α.Δ.Α., με τη στήριξη του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

 

Back to top button