ΑθλητικάΚαστοριά

Χθες ένας άνθρωπος σώθηκε από φροντίδα άλλων (του Γιώργου Ιατρού)

Χθες γίναμε μάρτυρες ενός συγκλονιστικού περιστατικού στο γήπεδο της Κοπεγχάγης. Ο παγκοσμίου φήμης Έρικσεν, παίκτης της πρωταθλήτριας Ιταλίας Ίντερ, κατέρρευσε στο γήπεδο με τις πληροφορίες που διέρρευσαν να αναφέρουν ανακοπή καρδιάς.
Ευτυχώς πήγαν καλά τα πράγματα όσον αφορά την ίδια του τη ζωή. Στεκόμαστε όλοι ωστόσο στη συμπεριφορά των συναδέλφων του οι οποίοι για να τον προστατεύουν από τις κάμερες σχημάτισαν μια ανθρώπινη ασπίδα γύρω του. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της εθνικής Δανίας πήγε αμέσως με τον τερματοφύλακα να “φροντίσουν” παρηγορώντας και ενθαρρύνοντας τη σύζυγό του.
Αυτό λοιπόν το στιγμιότυπο θεωρώ πως οφείλεται κατά πολύ στην ενσυναίσθηση του ατόμου, του Δανού πολίτη, του Δανού μαθητή, ο οποίος για χρόνια στο εκπαιδευτικό του σύστημα εκπαιδεύεται στην ανάπτυξη ενσυναισθητικών συμπεριφορών. Αυτό θα πρέπει να είναι μια ακόμη απόδειξη της αναγκαιότητας να μπει επιτέλους και στα δικά μας σχολεία μάθημα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών. Γιατί αν το καταλάβατε χθες ένας άνθρωπος σώθηκε από φροντίδα άλλων, όχι από εξισώσεις, αλγόριθμους και κλητικές αντωνυμίες…
Από το Facebook του ψυχοπαιδαγωγού Γιώργου Ιατρού

Back to top button