ΑθλητικάΚαστοριάΚόσμος

Κοσμάς Βαρσάμης: “Η Ελλάδα είναι εκτός EURO 2020 αλλά μάλλον θα δεχτεί γκολ από τα αποδυτήρια”

Ήμουν σίγουρος και το περίμενα.
Η Ελλάδα είναι εκτός Euro αλλά μάλλον θα δεχτεί γκολ από τα αποδυτήρια.
Οι πονηρούληδες των Σκοπίων με τον ήλιο της Βεργίνας στις φανέλες. Έτσι στέλνουν οι Σκοπιανοί την εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου στα τελικά του Euro 2020, ενώ την ίδια στιγμή στο έμβλημα της ομοσπονδίας εξακολουθεί να μην υπάρχει ο προσδιορισμός «Βόρεια Μακεδονία» παρά μόνο τα τρία γράμματα FFM (Football Federation of Macedonia)
Δεν σεβάστηκαν ούτε την υπογραφή τους. Σιγά μην το έκαναν.
Κατά τα άλλα, η UEFA απαγορεύει κάθε είδους «πολιτικοποίηση» του ποδοσφαίρου και επιβάλλει τιμωρίες (άλλωστε πάνω σε αυτούς τους κανόνες τιμωρήθηκε στην Θράκη η ΠΑΕ Ποντίων για το περίφημο «Δεν Ξεχνώ, πάντα τιμώ»), άσχετα αν τις περισσότερες φορές ενεργεί η ίδια ως πολιτικός φορέας.
Η εικόνα θα μπει στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων τηλεθεατών ως «Μακεδονία». «Η ελληνική διπλωματία, ο υφυπουργός Αθλητισμού ο γνωστός τραγικός Αυγενάκης απών. Η ΕΠΟ αντέδρασε αλλά δεν φτάνει. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει αλλιώς όλος ο φίλαθλος κόσμος θα παρακολουθεί μια ομάδα που θα αναγράφει στις φανέλες της το όνομα «Μακεδονία».
Αυτή δυστυχώς ήταν η επαίσχυντη συμφωνία της λίμνης των Πρεσπών που υπογράφηκε πριν λίγα χρόνια και δεν προασπίζει ούτε στο ελάχιστο τα Ελληνικά δίκαια και συμφέροντα.
Ας τρέξουν στην Βουλή να ψηφίσουν και τους εφαρμοστικούς νόμους της συμφωνίας σε λίγο καιρό.
Κοσμάς Βαρσάμης

 

Back to top button