Ελλάδα

«Τραβάτε με κι ας κλαίω»: Η πρώτη έκθεση κόμικς στη Θεσσαλονίκη μετά το lockdown (φωτογραφίες))

Με χρώματα, σχέδια και σκίτσα μετά από πολύ καιρό γέμισε η έκθεση κόμικς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την προσέλευση του κόσμου να είναι αρκετά ικανοποιητική, αφού όπως τονίζουν οι καλλιτέχνες αυτή η επαφή με το κοινό είχε λείψει σε όλους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Η έκθεση με τον ευφάνταστο τίτλο «Τραβάτε με κι ας κλαίω» που διοργανώνεται για δεύτερη φορά ξεκίνησε σήμερα στις 11 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ. Είναι η πρώτη έκθεση κόμικς που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της καραντίνας, την ώρα που μεγαλύτερες διοργανώσεις ακυρώθηκαν και αναβλήθηκαν λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

«Η κίνηση πηγαίνει πολύ καλά, έχει λιακάδα, κόσμο, μπύρα, καφέ. Μας είχε λείψει πολύ αυτό. Η επαφή με τον κόσμο. Αν δεν υπάρχει αυτή η επαφή με τον κόσμο χάνεις πολλά. Και είναι και μια τονωτική ένεση πολύ μεγάλη και το είχαμε ανάγκη. Έχουμε σχεδόν δύο χρόνια χωρίς φεστιβάλ. Το διάστημα της καραντίνας ήταν δημιουργικό αλλά δύσκολό», αναφέρει στο ThessToday.gr ο Κλήμης Κεραμιτσόπουλος, δημιουργός κόμικ και άνεργος όπως αναφέρει σαρκαστικά.

«Και ο κόσμος το περίμενε. Διαφορετικό είναι να παραγγέλνεις ένα κόμικ από το ίντερνετ και διαφορετικό να το βλέπεις και να μιλάς με τον δημιουργό», προσθέτει. Στην έκθεση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσφέροντας κόμικς με παραμύθια μέχρι ερωτικές ιστορίες ενηλίκων μπορεί κανείς επίσης να αγοράσει βιβλία, αφίσες, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, μπλούζες, ημερολόγια κλπ.

«Περιμέναμε πώς και πώς να γίνει μια τέτοια μάζωξη, να έρθει κόσμος να μας δεί. Μακάρι σιγά σιγά να γίνουν κι άλλα τέτοια δρώμενα και να τα λέμε με συναδέλφους», αναφέρει από την πλευρά του ο σκιτσογράφος Απόστολος Κεντρόπουλος.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Θωμάς Κεφαλάς Κλήμης Κεραμιτσόπουλος Σταύρος Κιουτσούκης Ανέστης Παρασίδης Σάββας Αμπατζίδης (The Pack) Χρήστος Σταμπουλής Εκδόσεις του Κάμπου Νάσια Decomposition Έφη Θεοδωροπούλου Βασίλης Χατζόπουλος The Subworks Δημήτρης Καμμένος Νάσος Ρενέ Αγγελίδου (Fokshee) Απόστολος Κεντρόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Back to top button