Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ευχετήριο μήνυμα του Θοδωρή Μαρδίρη προς τους μετέχοντες στις πανελλαδικές

Ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες
Εκπροσωπώντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εύχομαι από καρδιάς στον καθένα και στην καθεμία σας κάθε επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η πανδημία δημιούργησε αυξημένες δυσκολίες στην προσπάθειά σας. Καταφέρατε, όμως, να ολοκληρώσετε τη σχολική χρονιά επιδεικνύοντας ψυχικό σθένος, συνέπεια και ιδιαίτερη δημιουργικότητα. Δίπλα σας όλο αυτό το διάστημα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και της δια ζώσης λειτουργίας, όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, ήταν οι εκπαιδευτικοί μας, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες για να υποστηρίξουν την πραγμάτωση των ονείρων σας. Συμπαραστάτες στον αγώνα σας και οι γονείς και κηδεμόνες σας.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σάς διαβεβαιώνει ότι και φέτος έχει διαμορφώσει τις βέλτιστες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας, του κύρους και του αδιάβλητου των εξετάσεων στο σύνολο των Εξεταστικών μας Κέντρων.
Στην Περιφέρειά μας φέτος συμμετέχουν στις εξετάσεις συνολικά 2967 μαθητές/τριες. Οι 2023, κατανεμημένοι σε 19 Εξεταστικά Κέντρα, προέρχονται από Γενικά Λύκεια, οι 900, κατανεμημένοι σε 7 Εξεταστικά Κέντρα, προέρχονται από ΕΠΑ.Λ., ενώ στα 2 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα εξετάζονται 44 μαθητές/τριες. Στις διαδικασίες των εξετάσεων, με πιστή τήρηση όλων των οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ και του Ε.Ο.Δ.Υ., μετέχουν 1154 επιτηρητές εκπαιδευτικοί και τις υποστηρίζουν οι αναγκαίες επιτροπές 351 εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού των Υπηρεσιών μας. Στο Βαθμολογικό Κέντρο και τα δύο Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της Περιφέρειάς μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 466 εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι για τρίτη χρονιά φέτος λειτουργεί, σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Σ.Υ. της Περιφέρειάς μας, γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης για τους/τις υποψήφιους/ες στις πανελλαδικές εξετάσεις ή/και τους γονείς και τους κηδεμόνες τους.
Με πίστη στις γνώσεις και στις δυνάμεις σας, με αισιοδοξία και ηρεμία, διεκδικήστε την πορεία της ζωής που επιθυμείτε.
Θοδωρής Μαρδίρης

Back to top button