Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Η κ. Βασιλική δεν το έβαλε κάτω, και συνεχίζει… (φωτο – βίντεο)

Η κυρία Βασιλική έχασε το πόδι της πριν από 1,5 χρόνο.
Μετά από πολλούς μήνες στο νοσοκομείο όπου πάλεψε με νύχια και με δόντια να μείνει ζωντανή, και μετά από 29 μέρες σε καταστολή στη ΜΕΘ και μια θρόμβωση το αριστερό κάτω άκρο επήλθε και ο αναπόφευκτος ακρωτηριασμός.
Η κα Βασιλική ήταν κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη μας, καθώς όλα τα συμπτώματα που οδήγησαν στην εισαγωγή της στο νοσοκομείο της ταιριάζουν απόλυτα. Ο διευθυντής της κλινικής στην οποία μεταφέρθηκε τότε εσπευσμένα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν είχε ξανασυναντήσει τέτοιο ιό στα 35 χρόνια επαγγελματικής του πορείας.
Λίγους μήνες μετά την περιπέτεια της η κα Βασιλική επικοινώνησε μαζί μου για να την προπονήσω.
Από την πρώτη στιγμή ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και έτοιμη να δουλέψει και να με εμπιστευτεί.
Μετά από σκληρή δουλειά, κατακτώντας καινούργια εμπόδια κάθε εβδομάδα, και παρόλα τα αναγκαστικά διαλλείματα που υπήρξαν στο ενδιάμεσο (λόγω lock-down και αυστηρών μέτρων), σχεδόν ένα χρόνο μετά είμαστε ένα βήμα πριν την πλήρη ανεξαρτησία.
Θεωρώ πως όταν κλείσουμε ένα χρόνο ακριβώς, θα είναι έχει πλήρη λειτουργικότητα όσον αφορά όλες τις καθημερινές βασικές δραστηριότητες της. Μη έχοντας γυμναστεί συστηματικά ποτέ της στο παρελθόν, πλέον έχει καταφέρει να κρατάει ένα λεπτό σανίδα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (εσύ μπορείς?!).
Η απώλεια ενός μέλους, ιδίως του κάτω άκρου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον στη περίπτωση της κας Βασιλικής όπου ο ακρωτηριασμός είναι πάνω από το γόνατο συνεπώς λείπουν δύο βασικές αρθρώσεις.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η απώλεια ενός άκρου πρέπει να μας κρατήσει πίσω στη ζωή.
Με τη σωστή τεχνική υποστήριξη, όπως αυτήν που έχουμε εγώ και η Βασιλική από το Crc – Chronopoulos Rehabilitation Center , επιμονή, αισιοδοξία και προοδευτική φόρτιση του μέλους – όλα είναι πιθανά σε βάθος χρόνου!
Ευχαριστώ την κυρία Βασιλική που με εμπιστεύθηκε και μου θύμισε ποτέ να μην αποθαρρύνομαι και συνεχώς να βάζω τον πήχη πιο ψηλά!
Αντώνης Αρβανιτάκης


Back to top button