Γιώργος Παράσχος: Τα 600 μπορούν να περιμένουν

Ο Γιώργος Παράσχος σταμάτησε στα 593 παιχνίδια στην Α’ Εθνική όταν λύθηκε η συνεργασία με τον Απόλλωνα Σμύρνης – Αν ήταν και στα play out θα είχε συμπληρώσει 60

Του Γιάννη Πάγκου

Ο Γιώργος Παράσχος γράφει τη δική του πολύ μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1971 όταν και έκανε το ντεμπούτο του ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ακολούθησε η Καστοριά για 9 χρόνια και ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Όταν σταμάτησε την καριέρα του ως παίκτης, άρχισε μια μεγάλη καριέρα ως προπονητής.

Πλέον, 50 χρόνια μετά, έχει ξεπεράσει τις 900 συμμετοχές, έχει 907 -ως παίκτης και ως προπονητής- και είναι ο κορυφαίος.

Σε ό,τι αφορά στην προπονητική του καριέρα, ο 69χρονος τεχνικός βρίσκεται πολύ κοντά στη συμπλήρωση των 600 παιχνιδιών σε πάγκους ομάδων Α’ Εθνικής.

Αξιοσημείωτο;

Αν δεν είχε λυθεί η συνεργασία του με τον Απόλλωνα Σμύρνης πριν από τα play out, τώρα θα είχε τις… ολοστρόγγυλες 600 συμμετοχές.

Πιο συγκεκριμένα: Από τη στιγμή που λύθηκε η συνεργασία του Παράσχου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Ελληνας τεχνικός είναι στα 593 παιχνίδια στην Α’ Εθνική. Ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξε 7 παιχνίδια στα play out, μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Έλληνα τεχνικό.

Συμπέρασμα; Τα 600 μπορούν να περιμένουν.

Ο πρώτος στη σχετική λίστα των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με 647. Ο δεύτερος είναι ο Γιώργος Παράσχος με τα 593 και στην τρίτη θέση είναι ο αείμνηστος, Αντώνης Γεωργιάδης με 586.

Ένα επίσης ωραίο στιγμιότυπο που δείχνει την αγάπη του Γιώργου Παράσχου για το ποδόσφαιρο, είναι από το 2018. Τότε, στις 29 Ιανουαρίου 2018 τον είχε βραβεύσει ο ΠΣΑΠ και ο τότε πρόεδρός του, Παναγιώτης Κόρμπος για τη συμπλήρωση 500 αγώνων και για την προσφορά του.

Ο Παράσχος, στις δηλώσεις που είχε κάνει είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα σταματήσει να είναι προπονητής.

Από τότε που έκανε εκείνη τη δήλωση ακολούθησαν άλλα 71 παιχνίδια ως προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, του Αστέρα Τρίπολης, της Ξάνθης και -πάλι- του Απόλλωνα Σμύρνης.

Το πρώτο παιχνίδι του Γιώργου Παράσχου ως προπονητής ομάδας Α’ Εθνικής ήταν με την Καβάλα. Ήταν το παιχνίδι Καβάλα-ΑΕΚ 1-1, στις 8 Σεπτεμβρίου 1996.

novasports.gr