Καστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η ΝΔ έβαλε ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο Καστοριάς και  έστειλε εδώ τον κ. Συρίγο για το μνημόσυνο

 Οπλισμένοι με υποκρισία ως αντιπολίτευση, αφοπλιστικά κυνικοί ως κυβέρνηση.

Προεκλογικά η ΝΔ έλεγε σε όλους τους τόνους πως όχι μόνο δε θα καταργήσουν κανένα πανεπιστημιακό τμήμα που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, αλλά θα έκαναν και άλλα.

Χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, στην επίσκεψή του στην Καστοριά, απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για νέο τμήμα μετά από την ήδη κατάργηση του τμήματος Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας και των δυο διετών τμημάτων.

Τι έκανε χθες ο κ. Συρίγος και η κυβέρνηση στη σύσκεψη στην Καστοριά; Δεν απάντησε σε κανένα θέμα που έθεσε η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ήδη μάλιστα ζητήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας να προτείνει το ίδιο συγχωνεύσεις τμημάτων του! Θα κλείσουν δηλαδή κι άλλα τμήματα, αλλά πάρτε εσείς την ευθύνη ποια τμήματα θα κλείσουν! Και θα κλείσουν για να δημιουργηθεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια.

Κατά τα άλλα συνεχίζουν με εξωφρενική παραποίηση της πραγματικότητας πως “στηρίζουν” το πανεπιστήμιο.

Κάθε λογικός άνθρωπος διερωτάται τι είδους στήριξη είναι αυτή;

Όταν του ζήτησαν στη σύσκεψη να ανοίξουν θέσεις νέων καθηγητών, για να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο κ. Συρίγος απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Είναι στήριξη για τη ΝΔ να μη διαθέτει κονδύλια για διορισμό νέων καθηγητών αλλά για διορισμό αστυνομικών στα πανεπιστήμια!

Αντί η ΝΔ να ενισχύσει τη δυναμική του Πανεπιστημίου μας, το οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο υφυπουργός Παιδείας ήρθε στην Καστοριά για να προαναγγείλει περαιτέρω συρρίκνωση του και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ χειροκροτούν και βγαίνουν φωτογραφίες χαμογελαστοί.

Οι πολίτες της Καστοριάς όμως γνωρίζουν πως “ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Back to top button