Καστοριά

Καταγγελία ΚΚΕ Καστοριάς: «Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καστοριάς»

19/06/2021 το ΓΝ Καστοριάς εφημέρευε χωρίς να λειτουργεί το μηχάνημα αερίων αίματος. Βασικός εξοπλισμός για τη λήψη κλινικών αποφάσεων ώστε να γίνει άμεση αντιμετώπιση πολλών επειγόντων περιστατικών ,πόσο μάλλον σε περίοδο πανδημίας (όπως η διασωλήνωση, η αντιμετώπιση διαβητικής κετοξέωσης κ.ο.κ).
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στο νοσοκομείο, ειδικά όταν επανειλημμένα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα. Μόνο φιέστα μοιάζει η επίσκεψη Κοντοζαμάνη, υφυπουργού Υγείας, την προηγούμενη εβδομάδα ότι «όλα βαίνουν καλώς».
Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που η μία μετά την άλλη βάζουν τη σφραγίδα τους στην υποστελέχωση και στην υποβάθμιση των δημόσιων Νοσοκομείων. Η πολιτική τους εξυπηρετεί τη λογική ότι η υγεία είναι εμπόρευμα, προχωρούν σε ΣΔΙΤ στα Νοσοκομεία ως ένα κερδοφόρο πεδίο επενδύσεων, χαρακτηριστική είναι η συζήτηση που άνοιξε για «οικονομικά οφέλη στην περιοχή από την αξιοποίηση του ΚΕΦΙΑΠ».
Οι υγειονομικοί πάμε κόντρα βάζοντας στην πρώτη γραμμή την υγεία του λαού, πάμε κόντρα στο να μετράμε πόσο κοστίζει ένα μηχάνημα (όπως πχ το μηχάνημα αερίων που «περιμένουμε» να πάρουμε μέσω ΕΣΠΑ «γιατί κοστίζει») ενώ η τεχνολογία και η επιστήμη δίνει τη δυνατότητα για υψηλού επιπέδου παροχές υγείας, δωρεάν για όλο το λαό.
Απαιτούμε:

  1. Εδώ και τώρα στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ένταξη στα ΒΑΕ. Ούτε σκέψη για εφαρμογή του Νομοσχεδίου εκτρώματος.
  2. Πλήρης ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου. Τουλάχιστον 2 μηχανήματα αερίων.

                  ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΪΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Back to top button