ΚαστοριάΝεστόριο

Οι “Friends and Riders” στο Επταχώρι (φωτογραφίες – βίντεο)

Ευχάριστη νότα για το χωριό μας χτες!

Της Ιωάννας Λουλάκη
Γέμισε η πλατεία μας, οι πλακοστρωμένοι δρόμοι του χωριού, τα μουσεία μας! «Φίλοι και αναβάτες» («Friends and Riders»), μια παρέα μοτοσικλετιστών, 25 άτομα (άντρες και γυναίκες) ήπιαν το καφεδάκι τους στην πλατεία, κατέβηκε στο τραπέζι τους και η πίτσα από διπλανό σπίτι, έτσι χωρίς προγραμματισμό, έμπνευση της στιγμής, να είσαι καλά Δήμητρα Σιασιούλη!
Ήρθαν από την Αθήνα για τριήμερη εκδρομή στην Κόνιτσα και αφού ανέβηκαν στη Σαμαρίνα, ήρθαν στο Επταχώρι μέσω Δοτσικού Γρεβενών. Ήταν ένας απ΄τους προορισμούς τους το χωριό μας, για πρώτη φορά ερχόταν, όμως ανάμεσά τους και μια Επταχωρίτισσα, οπότε ήταν προϊδεασμένοι!
Ευχαριστούμε Κική μας που μας έφερες την παρέα σου! Αύριο, είπαν, θα πάνε στα Ζαγοροχώρια! Καλωσορίσαμε δηλαδή ελεύθερους ανθρώπους, που απολαμβάνουν πάνω στη μηχανή τους σε όλο το μεγαλείο τη φύση γύρω τους, δεν «περιορίζεστε εσείς του δίτροχου στα κλειστά αυτοκίνητα» τους είπα, ενημερώνοντάς τους πως κάθονται σε ιστορική πλατεία, την ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ. Στα γρήγορα, εκεί κάτω απ΄τον πλάτανο, μιλήσαμε για τον τόπο και την ιστορία του Επταχωρίου, εξηγήσαμε το γιατί το ονόμασαν οι παλιοί έτσι (νομίζω δεν χρειάζεται να σας το ξαναπώ, φίλοι μου). Κι άλλα ρώτησαν κι εμείς απαντούσαμε. Δηλαδή εγώ και ο Βασιλης Δήμου. Τους ενημέρωσα για το Τζημοπούλειο μουσείο με τις παλιές φωτογραφίες και στη συνέχεια μπήκαν και είδαν την έκθεση των 600 περίπου απ΄τις 7000 φωτ. που έχουμε στον υπολογιστή. Είδαν ό,τι έχουμε και στην ιστοσελίδα: www.eptahori.gr
20΄πριν φύγουν περπατήσαμε ως την Τέχνη Επταχώρι, όπου οι πίνακες με τα γραμματόσημα, αλλά και άλλα καλλιτεχνήματα. Μικρή γεύση πήραν δηλαδή από όλα αυτά στο δίωρο περίπου που τους είχαμε στο χωριό. Την άλλη φορά περισσότερα, τους είπα, γιατί όποιος έρχεται στο Επταχώρι, ξαναέρχεται!

Back to top button