Καστοριά

Ένας δημοσιογράφος γράφει τις εντυπώσεις από το πρόσφατο Press trip στην Καστοριά

Όντας μια πόλη όμορφη και ιδιαίτερη, η Καστοριά αναζητεί μια καλύτερη θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας.
Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
Η κατάρρευση τη βιομηχανίας της γούνας, επισπεύδει τις εξελίξεις καθώς πολλοί επιχειρηματίες στρέφονται πλέον σε επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, ενισχύοντας και βελτιώνοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ο τοπικός Δήμος ανεβάζει ταχύτητα σχεδιάζοντας σύγχρονες και αποτελεσματικές δράσεις που θα επαναφέρουν την Καστοριά στη θέση που τις αξίζει.
Πριν μερικές μέρες προσκάλεσε δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να τους ξεναγήσει στην εντυπωσιακή Καστοριά. Η περιβόητη λίμνη με τις άπειρες ομορφιές της, το σπήλαιο του Δράκου στις όχθες της, οι δεκάδες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησιές μοναδικής ιστορικής αξίας που είναι διάσπαρτες στην πόλη, τα εντυπωσιακά αρχοντικά απομεινάρια εποχών οικονομικής ευμάρειας, η παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό, το Βυζαντινό μουσείο από τα καλύτερα του είδος του, η ιδιαίτερη γαστρονομία με τα τοπικά προϊόντα, τα οινοποιεία της, άφησαν όλα τις καλύτερες εντυπώσεις. Προφανώς η γουνοποιία, που μέχρι να αρχίσει η κάθοδος της έφερνε το κύριο εισόδημα στην πόλη, είχε αφήσει την τουριστική ανάπτυξη στο περιθώριο. Τώρα η νέα δημοτική αρχή αυξάνει ταχύτητα για να εκμεταλλευτεί τον τουριστικό πλούτο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σάκης Ρήμος και οι συνεργάτες τους, νέοι άνθρωποι όλοι με πολύ διάθεση να κάνουν πράγματα για την πόλη, επεφύλαξαν στην αποστολή θερμή υποδοχή και ανέλυσαν τα σχέδια τους για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «η Καστοριά δεν έδειξε ακόμη την αξία και τον πλούτο που έχει. Το κάνουμε σταδιακά με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου η πόλη να αναδειχτεί και να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών 12 μήνες το χρόνο».
Την εξαιρετική ξενάγηση έκανε ο διπλωματούχος ξεναγός Ρωμύλος Μαντζούρας, ενώ την ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης έκανε η Ανδρομάχη Σκρέκα, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς.
Info…
Στα μοναδικά αξιοθέατα της Καστοριάς θα αναφερθούμε σε άλλες διαδοχικές αναρτήσεις με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Το δημοσιογραφικό ταξίδι διοργάνωσε για λογαριασμό του Δήμου Καστοριάς η Wise Ram, η εταιρεία του Σπύρου Πέγκα που ειδικεύεται στην προβολή και προώθηση προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Back to top button