Ελλάδα

Νίκησε τον κοροναϊό ο Μιχάλης Τρεμόπουλος: Με χειροκροτήματα βγήκε από το νοσοκομείο μετά από 2 και πλέον μήνες- 44 ημέρες στη ΜΕθ, 22 διασωληνωμένος, έχασε 25 κιλά (βίντεο)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη όταν ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη” Μιχάλης Τρεμόπουλος εξήλθε του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν επί 2 μήνες και 22 ημέρες καθώς είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, μάλιστα, έμεινε 44 ημέρες στη ΜΕΘ, τις 22 εξ αυτών διασωληνωμένος.

Πλέον, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης ώστε να επανέλθει πλήρως ο οργανισμός του.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο προκειμένου να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για την αποθεραπεία του, τον περίμεναν συγγενείς και φίλοι, αλλά και γιατροί που τον φρόντιζαν στο νοσοκομείο και τον υποδέχθηκαν κατά το εξιτήριο με χειροκροτήματα και γέλια. Και εκείνος, ευδιάθετος, μίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους.

Τη χαρακτηριστική στιγμή της εξόδου του από το νοσοκομείο, μετά τη μεγάλη περιπέτεια με τον κορωνοϊό, την πόσταρε στο Facebook, γράφοντας:

«Νικήσαμε τον φονικό Covid-2019 και ευχαριστώ όλους/ες γι’ αυτό. Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά κ.α, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες. Πραγματικά πήγα κι ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει). ‘«Hasta la victoria siempre», δεν τα παρατάω ποτέ!’, είπα στους φίλους και συγγενείς, που με στήριξαν έμπρακτα, ιδιαίτερα τη σύζυγο και τους δύο γιους μου. Και έτσι θα συνεχίσω…», ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Τρεμόπουλου σε βίντεο από τη μεταφορά του στο κέντρο αποκατάστασης, που δημοσίευσε στο Facebook.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο thestival.gr, είπε πως αντιμετώπισε την πιο δύσκολη μορφή Covid-19.

«Αντιμετώπισα τριπλή πνευμονία, νεφρική ανεπάρκεια και άλλα πνευμοθωρακικά προβλήματα. Δεν υπάρχει πιο βαριά μορφή της ασθένειας. Το πάλεψα κι εγώ, το πάλεψαν και οι γιατροί» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν φοβήθηκα μήπως πεθάνω. Η νοοτροπία μου είναι να αγωνίζομαι».
«Έχασα 25 κιλά. Ασκούμαι καθημερινά για να επανέλθω» λέει, περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του τώρα και την προσπάθεια που κάνει στο κέντρο αποκατάστασης.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος εξηγεί ότι είναι υπέρμαχος των αυστηρών μέτρων, αλλά διαφωνεί με τα lockdown. «Απέναντι στο εμβόλιο ήμουν επιφυλακτικός. Πιστεύω στα μέτρα προσωπικής προστασίας από τον ιό. Εγώ δεν ξέρω πώς κόλλησα. Δεν πιστεύω στους αποκλεισμούς και στα κλειστά μαγαζιά. Θα μπορούσαν τα μαγαζιά να παραμείνουν ανοιχτά και να λειτουργούν με αυστηρά μέτρα. Μπορεί να κόλλησα στο σούπερ μάρκετ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα λέει για το πώς βίωσε τη φάση της καταστολής στην οποία βρισκόταν λόγω της διασωλήνωσης…

«Όσο ήμουν σε καταστολή είδα κάποια ποιοτικά όνειρα. Τα αποκαλώ έτσι γιατί ήταν άκρως ρεαλιστικά, με απίστευτες λεπτομέρειες. Νόμιζα πως ήταν πραγματικότητα. Εκτός αυτού, θυμάμαι έντονα την επικοινωνία με τους γιους μου και τη σύζυγό μου. Μου έλεγαν: Μπαμπά, είμαστε μαζί σου, μη το βάζεις κάτω» δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος.
 iefimerida.gr

Back to top button