Μονή Πετράκη: Το προφίλ και το παρελθόν του δράστη-ιερέα – Επιθέσεις, ναρκωτικά, «ροζ» σκάνδαλα και η απόπειρα αυτοκτονίας

Το χρονικό της διαδρομής του ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες και συγκλόνισε την κοινή γνώμη ξετυλίγει το ThessToday.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Ο ιερέας με καταγωγή από το Φλάμπουρο Σερρών, το 2015 απασχόλησε την Ελληνική Αστυνομία μετά από επίθεση σε δημοσιογραφικό συνεργείο κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης στο χωριό Αγία Βαρβάρα, στην Ημαθία. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο ThessToday.gr, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους με πρωταγωνιστή τον ιερέα, ο οποίος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επιτέθηκε και έσπασε κάμερα δημοσιογράφων και την επομένη μέρα, «οπλισμένος» με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα έξω από το σπίτι της. Μετά από τα διαδοχικά επεισόδια, συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μήνες αργότερα, ο ιερέας ζήτησε την επαναφορά του και μετά από τη συνδρομή Μητροπολίτη μετακόμισε στο Καλοχώρι Ημαθίας, σε χωριό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr νεαροί που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και ρωτήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για το πού βρήκαν την «άκρη», απάντησαν «από τον ιερέα». Κατόπιν ελέγχου της ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε κοκαΐνη σε… απόκρυφο σημείο, με συνέπεια την εκ νέου σύλληψή του, καθώς και την καθαίρεσή του σε 1ο βαθμό.

Η απόπειρα αυτοκτονίας και οι μαρτυρίες συγγενών

Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι στο χωριό της Ημαθίας -το οποίο ανήκε στην ενορία-, ο ιερέας σύμφωνα με τις μαρτυρίες «σήκωσε» ολόκληρο τον οικιακό εξοπλισμό. Μάλιστα, είχε προετοιμαστεί να πάρει μέσα από την εκκλησία ακόμη και λάδι που προοριζόταν για τις καντήλες, καθώς είχε πακετάρει τα δοχεία, προκαλώντας την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2018 και μετέπειτα ο ιερέας εγκαταστάθηκε στον τόπο καταγωγής του, στο Φλάμπουρο Σερρών, όπου όλο αυτό το διάστημα διέμενε μαζί με την μητέρα του στο πατρικό του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κοντινό συγγενικό πρόσωπο αποκάλυψε ότι ο ιερέας προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, τον περασμένο Απρίλιο, καθώς βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, υποστηρίζοντας όλο αυτό το διάστημα πως η υπόθεση με τα ναρκωτικά ήταν στημένη με στόχο να διωχθεί ολοκληρωτικά από την εκκλησία. Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι δεν έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών και πως κάποιοι άλλοι ήθελαν να βλάψουν την εικόνα του και να τον μπλέξουν στην υπόθεση, καθώς είχε στην κατοχή του στοιχεία και ντοκουμέντα ιερέων σε απρεπείς πράξεις.

Πώς έγινε η επίθεση

Με αφορμή το περιστατικό με την κατοχή ναρκωτικών, ο ιερέας είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και χθες Τετάρτη, 26 Ιουνίου, το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε και επίσημα την απόφασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ο ιερέας μόλις άκουσε την απόφαση σηκώθηκε από την καρέκλα, έβγαλε από την τσάντα του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και τα εκτόξευσε στην επιτροπή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, καθώς και δύο δικηγόροι. Στιγμές αργότερα τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη.

Θυμηθείτε το βίντεο από τα επεισόδια σε προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στη Βέροια, στις 31 Μάιου 2015:

thesstoday.gr